• 2024 04 26

Győzött a Fradi Zalaegerszegen

Büntetőt hibázott a ZTE

A bajnoki címvédő fél óra után emberhátrányba került Zalaegerszegen, ám így is begyűjtötte a három pontot az OTP Bank Liga 3. fordulójában.

Két magyar Dibusz és Botka neve kezdte a Ferencváros kezdő tizenegyét, ám utóbbi az első fél óra végén nagyot hibázott. Nem elég, hogy összehozott egy tizenegyest Babati fellökésével, tettéért még piros lapot is kapott. Ezzel felére csökkent a zöld-fehérbe öltözött magyarok száma a pályán, azaz Dibusz maradt az egyetlen, aki viszont kivédte Babati büntetőjét, így megóvta kapuját a góltól. Sőt nem sokkal a félidő vége előtt Civic révén tíz emberrel játszva szerezte meg a vezetést a Fradi. Sőt a fordulás után ezt az előnyét gyorsan megduplázta, mikor is Haratin volt eredményes egy szöglet után. Előnye birtokában visszaállt a bajnokcsapat, a hazaiak kezdtek kibontakozni és tíz perccel a lefújás előtt szépíteni tudtak, méghozzá a büntetőt elhibázó Babati góljával. Aztán ha az eredményt nem is, a piroslapok számát egalizalta a ZTE, Lesjak kapta meg második sárga lapját a 94. percben. Összességében a szinte végig tíz emberrel játszó Ferencváros megérdemelten hozta el a három pontot Zalaegerszegről.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
ZTE FC-Ferencváros 1-2 (0-1)
Zalaegerszeg, 8429 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Babati (83.), illetve Civic (40.), Haratin (53.)
piros lap: Lesjak (93.), illetve Botka (31.)
sárga lap: Bobál D. (22.), Lesjak (29., 93.), Bedi (45+1.), illetve Dibusz (49.), Haratin (60.), Uzuni (92.)

ZTE FC: Demjén - Tanaszin (Favorov, 69.), Sankovic, Bobál D., Gergényi - Bedi, Lesjak - Vass, Babati, Szánthó (Könyves, 56.) - Koszta (Dragóner, 61.)

Ferencváros: Dibusz - Botka, Blazic, Dvali (Kovacevic, 33.), Heister - Haratin, Uzuni - Isael (Civic, 36.), Laidouni, Nguen (Somália, 80.) - Boli