• 2024 04 24

A Puskás Akadémia vereséggel debütált

Sima vereség tartalékosan

A Puskás Akadémia FC az első fordulóban búcsúzott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjétől, miután csütörtökön 3-0-ra kikapott a svéd Hammarby IF vendégeként.

A felcsútiak nem a legideálisabb körülmények között készülhettek a klub első nemzetközi kupamérkőzésére: az előző idény bronzérmesénél több koronavírusos esetet regisztráltak még a bajnoki szezon rajtja előtt, így - miután mindkét találkozóját elhalasztották - az NB I-ben még pályára sem léphetett, a Stockholmba utazó keretből pedig több rutinos, meghatározó játékos hiányzott.
A Hammarby résztulajdonosa, a világklasszis Zlatan Ibrahimovic személyesen tekintette meg az meccset, amelyen bátor játékkal kezdtek a PAFC fiataljai, erejükből átlövésekre is futotta. Mégis az összeszokottabb svédek szereztek vezetést a 14. percben, majd átvették a kezdeményezést, miközben a vendégek lendülete megtört. Védekezni kényszerült a Puskás Akadémia, a mezőnyfölényhez jutó hazaiak a 32. percben szabadrúgásból növelték az előnyüket, és a szünetig egyértelműen irányítottak.
A második félidő elején ismét fel tudott lépni az ellenfél térfelére a PAFC, de labdához ritkán jutott és a kaput is csak néhány alkalommal veszélyeztette, miközben a hazaiaknak kapufájuk is volt. Csereként újabb fiatalok érkeztek a felcsútiakhoz, akik mezőnyben egyenrangú partnerei voltak a fáradni látszó skandinávoknak, akik megelégedtek a zárt védekezéssel és az eredmény megtartásával. A hajrá a szépítő találatért hajtó vendégeké lehetett volna, de a 84. percben ismét a hazaiak voltak eredményesek.

Európa-liga, selejtező, 1. forduló:
Hammarby IF (svéd)-Puskás Akadémia FC 3-0 (2-0)
Stockholm, zárt kapuk mögött, v: Zebec (horvát)
gólszerzők: A. Khalili (14.), Bojanic (32.), Paulinho (84.)
sárga lap: Rodic (89.), illetve Kiss T. (30.), Nagy Zs. (33.), Latifi (48.)

Hammarby: Ousted - Söderström, Fenger, Fällman, Jeahze (Rodic, 80.) - Andersen, Bojanic - A. Khalili (Kacaniklic, 77.), Tankovic (Jóhannsson, 55.), Paulinho - I. Khalili

Puskás Akadémia: Auerbach - Radics, Spandler, Hadzsiev, Nagy Zs. - Kiss T. (Kalmár, 81.), Szolnoki, Latifi (Komáromi, 61.), Deutsch - Plsek, Weslen (Corbu, 69.)