• 2022 08 13

Tour de Hongrie 2020 - csapatbemutató 16.

Az amerikai TREK-SEGAFREDO!

A 41. Tour de Hongrie versenyére 2020. augusztus 29. és szeptember 2. között kerül sor, az UCI 2.1-es kategóriájú viadalon a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz. A Tour de Hongrie 2020 stábjának jóvoltából bemutatjuk az induló csapatokat. Íme az amerikai Trek-Segafredo!

Az amerikai TREK-Segafredo elődjét, a Leopard TREK nevű csapatot a luxemburgiak 2010-es Tour de France-győztese, a luxemburgi Andy Schleck és fivére, Frank Schleck alapította 2011-ben, a csapat három évig luxemburgi, majd 2014 óta amerikai színeket képvisel. A csapat mezét az évek során olyan nagyágyúk viselték, mint a kétszeres olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok svájci Fabian Cancellara, a Párizs–Roubaix-győztes ausztrál Stuart O’Grady, a kétszeres Deutchland Tour-győztes német Jens Voigt, a kétszeres Tour de France-ezüstérmes német Andreas Klöden, a Giro d’Italia-harmadik, U23-as világbajnok ukrán Jaroszlav Popovics vagy az ötszörös Tour de France Top10-es spanyol Haimar Zubeldia, de 2017-ben a TREK-Segafredo színeiben fejezte be pályafutását a kerékpársport egyik legeredményesebb versenyzője, a hétszeres Grand Tour-győztes spanyol Alberto Contador is.

Az idén az olasz Vincenzo Nibali a TREK-Segafredo legnagyobb sztárja, a harmincöt esztendős klasszis kétszer nyert Giro d’Italiát (2013, 2016), egyszer Tour de France-ot (2014) és egyszer Vuelta a Espanát (2010) is. Akár abban is reménykedhetünk, hogy klubja hozzánk nevezi majd be, hiszen Nibali számára az októberi Giro d'Italia lesz az év legfontosabb versenye, a felkészülését remekül szolgálná a Tour de Hongrie... A csapat másik nagy csillaga a dán Mads Pedersen, aki pályafutásának legnagyobb sikerét érte el a szeptemberi yorkshire-i világbajnokságon, ahol a legnagyobb esélyeseket is megelőzve elsőként ért célba, így egészen 2020 őszéig ő viselheti a szivárványcsíkos világbajnoki mezt. A tervek szerint Pedersen a Tour de France-ra készül, a világ legnagyobb kerékpáros viadala éppen a Magyar Körversennyel egy időben rajtol majd augusztus 29-én.

Sok nagy név mellett olyanok is szerepelnek a TREK-Segafredo 2020-as keretében, akiket már Magyarországról is ismerhetünk: a spanyol Juan Pedro Lopez a Kometa Cycling Team színeiben hatodik lett a tavalyi Magyar Körversenyen, a hegyi pontversenyben pedig a dobogó harmadik fokára állhatott, az olasz Matteo Moschetti pedig – ugyancsak Alberto Contador és Ivan Basso csapatának színeiben – szakaszt is nyert a Tour de Hongrie-n, 2018-ban ő győzött a székesfehérvári befutónál, második lett a keszthelyi és a kazincbarcikai sprintben, csakúgy, mint a gyorsasági pontversenyben.