• 2024 04 26

Pontot rabolt Újpestről a Budafok

Zsóri gól és piros lap

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott az újonc Budafokkal a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

A végig fölényban játszó hazaiak sokáig nem tudták gólra váltani helyzeteiket. Az ezúttal is nagyszerűen védő Póser bravúrt bravúrra halmozva tartotta az újoncot, mígnem Simon Krisztián lövése utat nem talált a vendégkapuba. A folytatásban is a lila-fehérek kezdeményeztek, ám kevesebb sikerrel, ezzel szemben a Budafok pontrugásainak köszönhetően veszélkyesebb vált, mint a mérkőzés első felében, és Zsóri Dániel szabadrúgás-góljával meg is szerezte az egyenlítést. Már bőven a hosszabbításban aztán az egyenlítő gól szerzője fellökte Risztevszkit, majd szándékosan rátaposott fekvő ellenfelére, aki elégtételt vett az eset után. Mindketten jogosan kaptak piros lapot. Zsóri Puskás-díjára kis túlzással egy ország volt büszke, ám ez a mozdulat, és főleg a szándékos sportszerűtlenség eszünkbe juttatja, hogy az ismertséget hozó díjakat, még ha kiérdemelt is, kellő felelősséggel kell magunkénak tudni...     

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Újpest FC-Budafoki MTE 1-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2861 néző, v.: Zierkelbach
gólszerzők: Simon K. (35.), illetve Zsóri (69.)
piros lap: Ristevski (94.), illetve Zsóri (94.)
sárga lap: Bacsa (56.), Gigic (58.), illetve Romic (37.), Szabó M. (60.)

Újpest FC: Banai - Máté, Kastrati, Ristevski, Burekovic - Simon K., Onovo, Mitrovic (Szakály, 77.), Nwobodo - Gigic (Bjelos, 63.), Bacsa (Stieber, 76.)

Budafoki MTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Romic, Medgyes - Filkor, Oláh - Skribek (Szabó M., 53.), Kulcsár K. (Lőrinczy, 69.), Takács R. - Kovács D. (Zsóri, 63.)

(Fotó: Budafoki MTE)