• 2024 04 25

Mezőkövesden is pontot szerzett a ZTE

Megszerezte első pontját a Mezőkövesd

A Mezőkövesd hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeggel a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának pénteki nyitányán, ezzel megszerezte első pontját.

Az első félidő első felében küzdelmes, nem igazán látványos játék zajlott a pályán, gyakorlatilag helyzet nélkül. Előbb a ZTE tudta pár percig ellenfele kapuja előtt tartani a labdát az első negyedóra végén, majd a játékrész közepén, az ivószünet előtt a kövesdiek percei következtek: Nagy Dániel gólt is szerzett, melyet azonban a bíró les címén - tévesen - nem adott meg.
A hajrához közeledve az akkor már némi fölényben és ellenfelénél tudatosabban játszó Zalaegerszeg szerzett vezetést, az aktívan futballozó Vass Patrik lőtt pontosan Babati okos, bokából beemelt átadása után.
A második félidőben a cseréknek köszönhetően agilisabbá, agresszívabbá vált a Mezőkövesd, és ez meg is hozta számára az eredményt. Az egyenlítés után a hazai csapat többször is ígéretes támadást vezetett, de a ZTE sem húzódott teljesen vissza, ellenakciói veszélyt jelentettek, így élvezetes volt a játék a hajrában, ezzel együtt nem változott az eredmény.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-1 (0-1)
Mezőkövesd, 2018 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Jurina (62.), illetve Vass P. (37.)
sárga lap: Sankovic (51.), Zivko (75.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Vadnai, Guzmics, Katanec, Lakveheliani (Eperjesi, 81.) - Besirovic (Vajda, 61.), Cseri, Berecz, Szeles - Szerderov, Nagy D. (Jurina, 59.)

ZTE FC: Demjén - Tanasin, Zivko, Lesjak, Bobál D., Gergényi - Sankovic, Vass P. (Kovács B., 67.), Bedi - Babati (Zimonyi, 89.), Szánthó (Koszta, 51.)

(Fotó: Mezőkövesd Zsóry FC)