• 2024 04 19

Győzelemmel kezdett a Fradi a Bajnokok Ligája-selejtezőben

Remek első félidő, biztos továbbjutás

Biztosan nyerte első meccsét a Ferencváros a BL-selejtezősorozatában, így már csak három találkozót kell megnyernie a főtáblára kerüléshez.

Az augusztus az igazság hónapja a magyar futball számára, hiszen a nemzetközi kupaselejtezők általában beárazzák a magyar futballt. Igaz az utóbbi két évben ez a számvetés sikeres, hiszen a két éve a Vidi, tavaly az FTC jutott fel az Európai Liga főtáblájára. Ami pedig fontosabb mind a két csapat az utolsó csoportmeccséig megtartotta esélyét a továbbjutásra is.
Azonban most még meglehetősen korai a kupatavaszról álmodozni, hiszen előbb meg kell érni a kupaőszt. Az FTC idén több szempontból sem volt szerencsés. Hiszen az első körben a svéd bajnok Djurgardent kapta, míg a második fordulóban jöhet a Celtic. Idegenben.
Igaz az első fél órában egyáltalán sem a Fradi sem svéd riválisa nem sok életjelet adott, ami a futballra emlékeztetett. A vendégek látszólag tartottak a magyar csapat támadóitól, így berendezkedtek a kapujuk elé. Míg az FTC veszélytelen volt 31 percig. Ekkor egy kapu előtti kavarodásnál egy kis szerencsével össze is jöhetett volna a vezető gól, de Kovacevic nem találta el a labdát egy kapu előtti kavarodás után. Tokmag viszont egy perccel később annál pontosabb volt. A norvég csatár harcosan szerzett labdát, kapura vezette, majd távolról kilőtte a jobb alsó sarkot. A folytatásban aztán a svéd gárda egy kontrából majdnem gólt lőtt, a második félidőben pedig egy szabadrúgás után jutott el majdnem a vendégcsapat az egyenlítésig. De gól ezen az estén a üres lelátós Groupama Arénában csak Tokmac szerzett, aki Boli passzát váltotta gólra, ezzel eldöntve a találkozó és a továbbjutás sorsát.
A Fradinak volt még helyzete a mérkőzés során, amelyet nyugodtan kijelenthető, hogy biztosan nyert meg. A svéd csapat meglehetősen elképzelés nélkül esett ki vagyis került át az Európa Ligába. A Fradira viszont egy nagyon komoly második forduló vár, hiszen a skót bajnok Celtic ellen idegenben kellene valami igazán maradandót véghezvinnie a Rebrov-csapatnak. Hogy sikerül-e? Egy hét múlva kiderül.

BL-selejtező, 1. forduló:
Ferencváros-Djurgarden IF (svéd) 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Fedayi San (svájci)
Továbbjutott: a Ferencváros
gólszerző: Nguen (33., 62.)
sárga lap: Blazic (46.), Kovacevic (66.), illetve Holmberg (64.), Berg (71.)

Ferencváros: Dibusz - Botka, Kovacevic, Blazic, Civic - Haratin, Somália - Uzuni (Varga, 83.), Isael (Laiduni, 75.), Nguen (Skvarka, 63.) - Boli

Djurgarden: Bratveit - Une-Larsson, Nyholm, Berg - Witry, Ulvestad, Kalström, Augustinsson - Banda (Holmberg, 18.), Kujovic (Chilufya, a szünetben), Edwards (Radetinac, 75.)

(Fotó: MTI)