• 2024 04 27

Gólgazdag döntetlen Zalaegerszegen

A bajnok után az ezüstérmes is pontot vesztett a nyitányon

3-3-as döntetlen játszott egymással a házigazda ZTE a vendég MOL Fehérvár ellen az OTP Bank Liga hétvégi első fordulójában.

A Zalaegerszeg az előző szezon hajrájának kieső helyről vágott neki, ám Márton Gábor vezetőedző nemhogy bent tartotta a kék-fehér alakulatot az első osztályban, csapata a középmezőnyben végzett. A szakember ezúttal az ellenfél kispadján tért vissza Zalaegerszegre, hiszen a MOL Fehérvár látogatott a zalai megyeszékhelyre. 

Hogy aztán két perc elteltével hátrányba kerüljön. Babati köszönt be villámgyorsan a mérkőzés elején. A gyors gól meg is hozta az alaphangot egy remek mérkőzést láthatott a meleg nyári esti szórakozásként labdarúgó mérkőzést választó négy és fél ezer néző. 10 perc elteltével jött a válasz, Evandro egyenlített szöglet után. Az első negyed óra végén azonban újra a hazaiaknál volt az előny, mégpedig Szépe fejese után. Kissé "lehiggadtak" a felek a folytatásban, ám így is akadtak helyzetek. Végül a félidő lefújása előtt tizenegyeshez jutott a vendég csapat, így Nikolics gólja után 2-2 állt az eredményjelzőn a félidőben. A második játékrészt a Fehérvár kezdte jobban, Nikolics és Funsho felváltva került helyzetbe az első percekben. Előbbi aztán harmadik helyzetéből már megszerezte a vezetést csapatának a 60. percben, 2-3. Nem adta fel a ZTE és és a félidő utolsó harmadának kezdetén büntetőből egyenlíteni tudott. Ismét Babati zörgette meg a vendégek hálóját, amivel beállította a végeredményt. Egy fordulatos, hallatlanul izgalmas mérkőzés végén osztozkodhatott a pontokon a két együttes.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
ZTE FC-MOL Fehérvár FC 3-3 (2-2)
Zalaegerszeg, 4375 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Babati (2., 75., a másodikat 11-esből), Szépe (16.), illetve Evandro (11.), Nikolics (44., 61., az elsőt 11-esből)
sárga lap: Bobál (34.), Könyves (66.), illetve Hangya (38., Evandro (45+3.), Stopira (73.)

ZTE FC: Demjén - Tanasin, Szépe (Zivko, 53.), Bobál D., Gergényi (Kovács B., 68.) - Sankovic, Lesjak, Bedi - Szánthó (Dragóner, 76.), Babati, Könyves

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Bolla (Petrjak, a szünetben), Musliu, Stopira, Hangya - Pátkai, Houri - Nego, Evandro (Hodzic, 81.), Bamgboye - Nikolics (Zivzivadze, 62.)