• 2024 04 18

Galambos és Sándor-Polivka nyert könnyűsúlyú egypárban az evezősök válogatóján

A hétvégén dől el az Eb-kre induló csapatok összetétele

A férfiaknál Galambos Péter, a nőknél Sándor-Polivka Dóra nyert könnyűsúlyú egypárban az evezősök válogatóján szombaton a Velencei-tavon.

Fő számában a tavalyi Európa-bajnokságon aranyérmes, majd a világbajnokságon ezüstérmes Galambosnak ezúttal sem akadt érdemi vetélytársa a hazai mezőnyben, míg a nőknél Sándor-Polivka még magabiztosabban igazolta a papírformát.
A férfiaknál kettesben a normál és a könnyűsúlyúak versengése is szoros küzdelmet hozott, végül előbbiben a rutinos Juhász Adrián és Simon Béla, utóbbiban pedig Derekas Ambrus és Szalai Andor bizonyult a legjobbnak.
A nőknél kettesben normál súlyban a Rozmaring Flóra, Papp Sarolta egység nyert, könnyűsúlyban pedig Baki Anna és Ferencz Panna. Utóbbi számban egyedül a szolnokiak párosa volt érdekelt.
Egypárevezősben kora tavasszal Pétervári-Molnár Bendegúz és Bertus Kitti nyerte meg a válogatót, de nem indulhattak április végén az elmaradt európai olimpiai kvalifikációs versenyen, az Eb-részvételük mégis azzal az eredménnyel vált biztossá a későbbiek folyamán.
Vasárnap a felnőtteknél hat számban rendeznek válogatót a sukorói pályán, ahol párhuzamosan az U23-as és az ifjúsági korosztály válogatói, valamint a vidék bajnokság is zajlik.

A felnőtt Eb-t október 9. és 11. között Poznanban rendezik meg, az erről szóló hivatalos megerősítést azonban a rendezőkkel egyeztetve július végéről augusztus közepére tolta a nemzetközi szövetség.