• 2024 04 27

Igazságos döntetlen a Hungária körúton

A Fehérvár továbbra is csak egyszer kapott ki idegenben

A Budapest Honvéd miután megnyerte a Magyar Kupa döntőjét

Gyors fehérvári góllal kezdődött a mérkőzés. Három perc elteltével egy formás támadás végén Petrjak lekészítése után Nikolics vette be Tujvel kapuját a tizenhatos vonaláról. 0-1! Épphogy eltelt a félidő első harmada növelhette vona előnyét a Vidi. Villámgyors ellentámadást vezetett a vendég csapat, melynek végén Nikolics beadásába a blokkolni igyekvő  Mezghrani kézzel ütött bele, így büntetőt lőhettek a piros-kékek. Az első gól szerzője állt a labda mögé, de erős ám kevéssé helyezett lövését Tujvel védeni tudta. A kipattanót Pátkai ismét kapura tette de a Honvéd kapusa ezt is hárította, majd a földön maradt, ugyanis Nikolics is a labdára rontott és igyekezetében fejbe rúgta őt. A hazaiak, kapusuk vérző fejét látva, heves reklamálásba kezdtek, de Csonka Bence lehűtötte a kedélyeket egy Lovricnak adott sárga lappal. Ezután mezőnyjátékkal telt az idő egészen a 42. percig, amikor Lanzafame-t ugratták ki a hazaiak, ám az olasz nem tudta elemelni a labdát a remekül kimozduló Kovácsik felett. A következő percben a Honvéd kilencese előkészített ezúttal. Felezővonalról előreívelt indítását Gazdag vette mellre a vendégek tizenhatosára belépve, ám ahelyett, hogy lövéssel próbálkozott volna, inkább elesett az érkező Petrjakkal való találkozáskor, pedig az ukrán nem a legijesztőbb "védő". A Tujvel ápolása miatt hat percesre duzzadt hosszabbításban tovább próbálkozott a Honvéd. Előbb Ugrai adhatott be egy szabadrúgást, ám a kapu elé lassan beszálló labdájára volt idejük a védőknek helyezkedni, így tisztázni tudtak. Majd pedig a tizenegyes pont környékén felugró Batik fejére varázsolták a labdát a hazaiak mintegy negyven méterről, ám a védő nem tudta irányítani a fejest, így maradt a fehérvári vezetés a szünetre.

A folytatásban is a hazaiak támadtak inkább. Ugrai először az oldalhálóba lőtt 12 méterről, majd Lanzafame-val vezethették három védőre a labdát, az olasz elvitte a hátráló fehérváriakat csatártársa útjából, aki azonban gyengén, Kovácsik ölébe lőtt. A félidő derekán megint Ugrai percei következtek. Szabadrúgáshoz jutott a kispesti csapat, amit a csatár ívelt középre, de azt Kamber nem érte el fejjel, a hosszú oldalon pedig Batik maradt le róla lábbal. Egy percre rá azonban egyenlített a Honvéd! Gazdag még Kovácsikba lőtt kiugratása után, a kipattanó Ugraihoz került, aki egy csel után a léc alá lőtt. 1-1! A gól után nagyot változott a játék képe. Sebességet váltottak a vendégek és átvették a mérkőzés irányítását. Ám hiába támadtak folyamatosan, helyzetig ritkán jutottak el, lövésig annyiszor sem. Nem úgy a Honvéd. A frissen beállt Moutari használta ki gyorsaságát, egészen a tizenhatosig futott, ám éles szögből fölé lőtt. Ez a jelenet volt az utolsó történés a mérkőzésen, így a gyorsan vezetést szerző fehérváriak miután elaltatták magukat a mérkőzés középső szakaszában, kénytelenek voltak megelégedni az egy ponttal. A Honvéd pedig pont a találkozó ezen szakaszában talált magára és összességében megérdemelten egyenlített.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Budapest Honvéd FC-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 646 néző, v.: Csonka
gólszerzők: Ugrai (63.), illetve Nikolics (4.)
sárga lap: Lovric (19.), Ugrai (30.), illetve Pátkai (37.)

Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Mezghrani, Szendrei (Moutari, 84.), Hidi, Gazdag (Nagy G., 84.), Aliji (Uzoma, a szünetben) - Ugrai (Cipf, 90.), Lanzafame (Kesztyűs, 65.)

Fehérvár: Kovácsik - Hangya, Juhász R., Musliu (Vinícius, 73.), Stopira - Pátkai (Hodzic, 65.), Elek - Bamgboye Funsho (Futács, 80.), Kovács I. (Houri, 65.), Petrjak - Nikolics

(Fotó: MTI)