• 2024 04 25

Simán nyert otthon a ZTE!

A Bobál-ikrek góljaival lépett el a kieső helyről a zalai csapat

A jelenleg legjobb bajnoki formában lévő csapatként, mégis az utolsó előtti helyen állva várta a Zalaegerszeg a dobogóra ácsingózó Puskás Akadémia együttesét az OTP Bank Liga 27. fordulójában.

A Márton Gáborral szárnyaló hazaiak magabiztosan várhatták az ötödik helyen álló felcsútiakat, hiszen hazai pályán bárkit képesek legyőzni. Az inkább a balszerencse számlájára írható, hogy hazai mérlegük csak ötven százalékos. Ugyanakkor a vendégek sem feltartott kézzel léptek pályára eddigi 14 idengenbeli fellépésükön, mindössze kétszer szenvedtek vereséget.

Ahogy az várható volt hazai rohamokkal kezdődött a találkozó. Már az első percben veszélyes helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt egy Radó-Bobál összjáték végén, éppen hogy fel tudtak szabadítani a védők. Negyed óra után jutott először lövéshez a PAFC, Gyurcsó megmozdulása után kellett nagyot védenie Demjénnek. Parázs hangulatban telt a mérkőzés, több kemény belépő után is felszisszenhettek a nézők. Aztán a félidő derekán szabadrúgást ívelhetett be a ZTE, Lesjak és Katanec várta középen a labdát. Előbbi lesen volt már, utóbbit viszont Tóth kapus arcon öklözte kijöttében. Mivel közben a játékvezető lefújta a lest az ápolás után vendég szabadrúgással folytatódott a játék. Kisvártatva Slagveert rúgott oda Radónak, de megúszta figyelmeztetéssel. Azonban a holland nem tudta elvenni a zalai játékos kedvét, Radó egy remekül csavarta kapura a labdát és tornáztatta meg ezzel Tóthot. A félidő vége előtt Gyurcsó került helyzetbe, de Demjén jól mozdult ki és menteni tudott. Kiegyenlített és kemény 45 percen vannak túl a csapatok.

Fordulás után aztán vezetést szerzett a Zalaegerszeg. Egy vendég térfél közepén megszerzett labdával Bobál Gergely fordult kapura, és 18 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba. Ötperccel később csak a kapufán múlt, hogy nem egyenlített a Puskás! Mebrahtu távoli kapáslövése volt milliméterekkel széles. Kemény maradt a játék, Gyurcsó elől húzott le egy labdát Demjén, miközben Sós csúnyán megrúgta a zalai kapust, megérdemelte a sárgát. Ez már a harmadik a mérkőzésen, de csak Vad II "lágyszívűségén" múlt, hogy nem volt magasabb ez a szám. Az egészségügyi szünet előtt kétszer is nagy lehetőség adódott a hazaiak előtt. Előszö Bobál Gergely iramodott meg a vendégek kapuja felé, ám Tóth a tizenhatoson kívülre futva tisztázott előle. Majd Bedi beadása után Radó fejesét tolta ki hatalmas bravúrral a jobb alsó sarok elől a PAFC kapusa. A rövid szünet után is lendületben maradt a ZTE, egy gyors támadás végén Bőle veszélyeztetett, de Tóth megint védeni tudott. Nem úgy a 85. percben, amikor is eldöntötték a hazaiak a mérkőzést. Szabadrúgáshoz jutott a vendéglátó, Bőle beívelése megint Bobált talált, ám most a testvérét imént váltó Dávidot, aki élesen az alsó sarokba fejelt. 2-0! Az utolsó percek eseménytelenül leperegtek, így a két Bobál, két remek gólja, magabiztos hazai győzelmet eredményezett, amivel a ZTE három helyet ugrott előre a sűrű tabellán.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
ZTE FC-Puskás Akadémia FC 2-0 (0-0)
Zalaegerszeg, v.: Vad II.
gólszerzők: Bobál G. (48.), Bobál D. (86.)
sárga lap: Katanec (20.), illetve Slagveer (40.), Sós (56.), Spandler (89.)

ZTE FC: Demjén - Bolla, Szépe, Katanec, Tamás K. - Lesjak, Mitrovic (Kocsis, 82.) - Bőle (Ostrek, 90.), Radó (Ikoba, 90.), Babati (Bedi, 59.) - Bobál G. (Bobál D., 83.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Radics, Meissner, Spandler, Nagy Zs. - Urblík (Deutsch, 76.) - Slagveer (Sós, a szünetben), Plsek (Favorov, 57.), Knezevic, Gyurcsó - Vanecek (Mebrahtu, a szünetben)