• 2024 04 23

Kétszer villant a Fehérvár!

Jó iramú, változatos mérkőzésen tartották otthon a három pontot a piros-kékek

A stabil második MOL Fehérvár FC az alsóház élén álló Kisvárdát fogadta az OTP Bank Ligában

Két hasonló formában lévő együttes találkozott Székesfehérváron, hiszen az elmúlt öt fordulót nézve a MOL Fehérvár 11, a Kisvárda 10 pontot szerzett. Ám, míg a hazaiak két döntetlent követően várták a 27. fordulót, addig a vendégek a Honvéd és az UTE ellen tudtak győzni az elmúlt két bajnokijukon.

Ezt a lendületet láthattuk a Kisvárda játékán a mérkőzés első perceiben. Rögtön az ötödikben nem sok kellett a vendégvezetéshez, miután egy jobboldali szabadrúgást követően, a hosszú oldalon érkező Ene földre fejelt labdája a jobb kapufáról visszapattanva halt el a kétségbeesett Kovácsik kezében. Egy perccel később szöglet után, majd kisvártatva Cukalasz lövésénél kellett felszabadítaniuk a hazai védőknek. A 16. percben kiszabadult a MOL Fehérvár, és első támadásából megszerezte a vezetést. Houri középen vezette rá a hátráló védőkre a labdát, jó ütemben ugratta ki Nego-t, aki laposan a hálóba lőtt. 1-0! Öt perc kellett a Kisvárdának, hogy magához térjen a gól után, Cukalasz sarokkal perdített kapura egy éles beadást, Kovácsiknak a léc alól kellett kiütnie a labdát a csodaszép mozdulat után. A másik oldalon egy Houri-Stopira-Nikolics összjátéknak, utóbbi lövése helyett, lesállás vetett véget. Tíz perccel a félidő vége előtt újra a vendégek veszélyeztettek. Baranyai centerezett Bamba felé, de a román támadó hajszállal lemaradt a beadásról, így Kovácsik szögletre tolta a labdát. Nego és Viana sárgalapja zárta a jó iramú, lüktető első félidőt, ami után előnyben a hazaiak, de a Kisvárda játékában benne van a gól.

És ez majdnem össze is jött a fordulás után. Baranyai adott középre a második félidő második percében, Vianahoz pattant a labda, és a brazil fordulásból lőtt kicsivel a léc fölé. Óriási helyzet a másik oldalon is. Stopira ért el egy védők mögé belőtt labdát az alapvonal előtt, középre játszott a tizenhatosra éppen megérkező Pátkai elé, ám ő centikkel elhibázta a kaput. Még ugyanebben a percben Petrjak kapott jó labdát a 11-es ponton, de a kimozduló Dombóba lőtt. A kezdeti rohanás után visszavett az iramból mindkét csapat, ám komolyan gondolja a pontszerzést a Kisvárda, négy új játékost küldött pályára Bódog Tamás az utolsó fél órára. Az érkezőknek nem sikerült új színt vinni csapatuk játékába, sőt a 75. percben a hazaiak előtt adódott újabb nagy lehetőség. Megint a már bevált támadás, védők mögé belőtt labda, az alapvonal elől ezúttal Nego adott középre, most Nikolics érkezett, kapásból leadott lövését óriasi bravúrral hárította Dombó a rövid sarok elől. Támadásban maradtak a hazaiak. Pátkai ugratta ki közpen Funsho-t, de a nigériai mellbe lőtte a kiváló ütemben kimozduló Dombót. Pár perccel később viszont rugatott egy gólt Nikoliccsal. Remekül indult el az afrikai a oldalvonal mellett, úgy játszott a túloldalon felfutó Nikolics elé, hogy két kisvárdai védő is hajszállal, de lemaradt a labdáról, így Nikolics gyakorlatilag egy az egyben állt Dombóval szemben. Nem hibázott, 2-0! És ez maradt a végeredmény, a Kisvárda, bár jól játszott nem használta ki a helyzeteit, a Fehérvár csatárai pedig kétszer villantak és eldöntötték a mérkőzést.

 

OTP Bank Liga, 27. forduló:

MOL Fehérvár FC-Kisvárda Master Good 2-0 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, 1325 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Nego (16.), Nikolics (87.)
sárga lap: Nyári (20.), Stopira (41.), Nego (43.), Houri (48.), illetve Viana (45+1.), Hej (63.), Gosztonyi (89.)

Fehérvár: Kovácsik - Rus (Hangya 73.), Musliu, Vinícius, Stopira - Pátkai, Nyári (Elek 62.) - Nego (Kovács I. 83.), Houri (Bamgboye 62.), Petrjak (Hodzic 62.) - Nikolics

Kisvárda: Dombó - Melnyik (Jelena 60.), Ene, Rubus, Baranyai - Lucas (Sassá 82.), Karaszjuk - Hej, Cukalasz (Kovácsréti 60.), Bumba (Tischler 60.) - Viana (Gosztonyi 60.)

(Fotó: molfehervarfc.hu)