• 2024 04 26

Fontos pontokat hullajtott el a Debrecen

A végig küzdő Kaposvár egyenlíteni tudott a hajrában

Az OTP Bank Liga alsóházában a 7. és a 11. csapat között mindössze öt pont a különbség a 27. forduló előtt. Így a Debrecen a nagyon fontos, ám biztosnak tűnő három pont megszerzéséért lépett pályára a sereghajtó Kaposvár ellen hazai pályán.

A somogyiak súlyos hazai vereséggel a hátuk mögött érkeztek Debrecenbe, ahol nem kifejezetten esélyesként léptek pályára. Ez nem csak a tabella alapján mondható ki, hanem mert a DVSC az azóta kupagyőztes Budapest Honvéd elleni előző fordulóban elszenvedett vereséget akarta feledtetni egy magabiztos győzelemmel. Ehhez képest nem hogy magabiztos nem volt a játék, a győzelem sem jött össze a hazaiaknak.

Bár úgy indult, hogy sok gólos lehet a meccs, hiszen a Loki már a hatodik percben megszerezte a vezetést. Garba jobboldali felfutása után középre adott, labdája a hátrafelé igyekvő Vachtlert futtában találta el, így mivel a labda megállt, a védőt meg továbbvitte a lendület, Szabó Bence köszönte a "lövésre leállított labdát" és a kapuba lőtt. A félidő derekán kis híján egyenlített a Kaposvár. Ádám Martin kapott labdát a tizenhatoson belül, elgurította azt a kimozduló Nagy Sándor mellett, ám a gólvonalról Kinyik menteni tudott.

Fordulás után sem pörgött fel a játék. Az 58. percben Garba veszélyeztetett fejjel szöglet után, ismét Vachtler állta a labda útját, ám ezúttal menteni tudott. A félidő derekán a Debrecen 10. szögletét rughatta ami mutatja mezőnyfölényét, ám ezt nem kellő elánnal igyekezett gólra váltani, ami a 87. percben bosszulta meg magát. A mérkőzés végét egyre jobban váró hazaiak felhozták a Kaposvárt, amely egyenlített. Egy oldalvonal mellett szerzett labdát Ádám középre adott, ahol Borbély senkitől sem zavartatva helyezett Nagy lábai között a hálóba. A hazai nézők hatalmas füttykoncerttel "köszönték meg" kedvenceiknek, hogy biztosnak tűnő három pontból csak egyet gyűjtöttek be. Ez ugyanis sokba kerülhet a DVSC-nek, mert a hátralévő hat fordulóban három kiesés ellen küzdő csapat, a ZTE, az UTE, és a Paks ellen kell kivívni a bent maradást, úgy, hogy a másik három mérkőzésükön sem ők az esélyesek a Puskás Akadémia, a MOL Fehérvár, és a Mezőkövesd ellen. Ebben a helyzetben minden megszerzett pont aranyat ér. Illetve érhetett volna...  Ugyanakkor minden dícséretet megérdemel a Kaposvár, amely volt pillanat, hogy nem bízott a sikerben, de a játékosok akarata, és talán Waltner Róbert szenvedélyes hite csapatában elég volt ahhoz, hogy ponttal utazzanak haza a Nagyerdőből. Ezzel még a vendégeknek is megmaradt a matematikai esélyük hogy elkerüljék a kiesést. 

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Debreceni VSC-Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (1-0)
Debrecen, 2400 néző, v: Farkas Á. gólszerzők: Szabó B. (6.), illetve Borbély (87.) sárga lap: Kinyik (17.), Kundrák (22.), Bódi (72.), illetve Ur (16.), Nagy R. (72.), Pogacsics (94.)
DVSC: Nagy S. - Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi (Csősz, 46.) - Haris (Kusnyír, 13.), Tőzsér - Kundrák (Szécsi, 56.), Bódi, Szabó B. (Varga K., 55.) - Garba (Adeniji, 84.)

Kaposvár: Pogacsics - Vacthler (Nagy J., 67.), Ur, Szabó A., Hadaró (Fodor, 80.) - Nagy T. (Csiki, 67.) - Palic (Balázs, 59.), Szakály, Trebotic, Nagy R. (Borbély, 80.) - Ádám

(Fotók: MTI)