• 2024 04 18

Debreceni bravúrgyőzelem Mezőkövesden

Garba fejese életben tartotta a Debreceni reményt

A Debrecennek csak a győzelem jelenthetett esélyt a bent maradásra, a hazai pályán játszó Mezőkövesd pedig a bronzérmet nem akarja kiengedni a kezéből, így kőkemény mérkőzésre lehetett számítani a két együttes összecsapásán.

A nagy tét miatt óvatosan kezdtek a csapatok, mezőnyjátékkal teltek a parcek. Az első negyed óra végén aztán Zivzivadze révén betaláltak a hazaiak, ám Andó-Szabó játékvezető kapustámadás miatt érvénytelenítette a találatot. Még az első fél óra letelte előtt egyenlített a Debrecen az érvénytelen gólokat tekintve. Ferenczi beadását lőtte a kapuba Szécsi, ám lesről, így maradt a 0-0 a szünetre.

A második félidő is érvénytelen góllal kezdődött. Ezúttal a hazaiak találtak a hálóba lesről, nevezetesen Nagy Dániel. Érthető módon nagy volt a feszültség a játékosokban, ami 3-3 sárga lapban öltött testet, és ezt csak fokozta, hogy egyik félnek sem sikerült szabályos góllal előnyt szereznie. A mérkőzés utolsó fél órája már nyilt sisakos játékot hozott, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. Az Adenijit váltó Garba hagyta ki a legnagyobbat a 80. percben, amikor a leshatárról kiugorva Szappanossal szemben fölé lőtt. Aztán pont Garba lett az, aki életben tartotta a debreceni remémnyeket, ami az első osztályban maradást illeti. A rendes játékidő utolsó előtti percében, Varga kanyarította középre a labdát, amit a nigériai hat méterről fejelt a hálóba, megszerezve ezzel a győzelmet a Lokinak. Így várhatóan az utolsó fordulóban esedékes Debrecen-Paks ki-ki meccsen dől majd el, melyik csapat marad az NB1-ben.  

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Városi Stadion, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Garba (89.)
sárga lap: Besirovic (45+1.), Zivzivadze (75.), Eperjesi (89.), illetve Pávkovics (29.), Kinyik (39.), Varga K. (66.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas, Nagy D. (Cseri, 70.), Pillár, Silye - Meszhi, Karnyickij - Pekár, Vajda (Vadnai, 78.), Besirovic (Eperjesi, a szünetben) - Zivzivadze

Debreceni VSC: Nagy S. - Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Kusnyír, Kundrák (Bényei, a szünetben), Varga K., Tőzsér, Szécsi (Bereczki, 36.; Trujic, 63.) - Adeniji (Garba, 63.; Barna, 91.)

(Fotó: mezokovesdzsoryfc.hu)