• 2024 04 25

A Kisvárda lépéselőnyben a kiesés elleni harcban

Nem botlottak Kaposváron a várdaiak

Kaposvárról kellett elhoznia a három pontot a Kisvárdának ahhoz, hogy lépéselőnybe kerüljön a riválisokkal szemben a kiesés elkerüléséért folytatott élet-halál harcban. És tudjuk, a kötelezőt hozni a legnehezebb.

Ennek megfelelően agilisabban kezdte az első félidőt a Kisvárda, sokkal veszélyesebben futballozott, mint a hazaiak. Húsz perc játék után aztán egy szerencsés góllal előnybe is kerültek a vendégek. Egy előrevágott labdára a tizenhatos vonálig előrejött Pogacsics, ám nem tudott tisztázni, mert az esőtől vizes füvön megcsúszott a labda, így az átpattant a feje fölött. Cukalasz rácsapott a szabad labdára és az üres kapuba passzolt. 0-1! Negyed óra múlva szépített a Kaposvár, Bévárdi először Dombóba lőtt egy rövid felszabadítást, majd a visszapattanót már a hálóba fejelte. 1-1! A félidő halyrájában, mint később kiderült beállította a végeredményt a Kisvárda. Egy kontra végén Cukalasz most előkészített, passzából Kovácsréti szezonbeli első gólját szerezte. 1-2.

A második félidő eseménytelen játékot hozott egyedül a mérkőzés legjobbja, Cukalasz veszélyeztetett, kapufáján kívül sokmindent nem lehetett feljegyezni. A Kisvárda hozta tehát a kötelezőt és lépéselőnybe került a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben.

 

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC-Kisvárda Master Good 1-2 (1-2)
Kaposvár, 995 néző, v: Farkas Á.
gólszerzők: Bévárdi (35.), illetve Cukalasz (21.), Kovácsréti (45.)
sárga lap: Ádám (20.), illetve Simovic (42.), Hei (61.)

Kaposvár: Pogacsics - Nagy J. (Nagy T., 72.), Ur, Szabó J., Hadaró - Szakály A., Trebotic (Vachtler, 57.) - Nagy R., Palic (Balázs, 52.), Bévárdi (Csiki, 72.) - Ádám

Kisvárda: Dombó - Hei, Ene, Rubus, Protic - Lucas, Karaszjuk (Simovic, 24.) - Melnik (Sassá, 30.), Cukalasz, Kovácsréti - Obradovic (Tischler, 86.)