• 2024 04 23

Tíz emberrel győzött a Mezőkövesd

A hosszabbításban született a győztes gól

A nemzetközi kupaindulásért küzdő Mezőkövesd fordulatos mérkőzésen, több mint egy teljes félidőt emberhátrányban játszva, hosszabbításban szerzett góllal győzte le a már biztosan második MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

Az első félidő kiegyenlített játékot, és egy-egy gólt hozott a dobogósok mérkőzésén. A vendégek szereztek vezetést fél óra játék után. Futács maradt teljesen egyedül egy jobboldali beadás alkalmával és fejese révén 0-1-re alakult az állás. A hazaiak azonban nem roppantak meg, és öt percen belül sikerült egyenlíteniük. Ugyancsak a jobb oldalon indult az akció, aminek végén Besirovic hét méterről perdített finom mozdulattal Kovácsik kapujába. 1-1! A félidő végén Nesterov második sárgalapját pirosra váltotta, így a hazaiak tíz emberrel vonultak szünetre, majd a második félidőre.

Azonban ha valaki csak a folytatásban kapcsolódott be a mérkőzésbe, és nem tudta, hogy a hazaiak emberhátrányba kényszerültek, nem vette volna észre ezt a játékon. A Mezőkövesd nemcsak hogy jól állta a sarat, helyzetekig is eljutott. A vendégek ellenben nem tudták a maguk javára fordítani a kiállítás okozta létszámfölényt, hiányzott a játékukból az ehhez szükséges tűz. Ami viszont megvolt a hazaiakban. Az utolsó percig harcoltak a győzelemért, és ezt az igyekezetet gólra is tudták váltani a hosszabbításban. Ugyan a Mezőkövesd teljesen megérdemelten győzelmével sem tudja már beérni a bajnokságban biztos ezüstérmes ellenfelét, de sikerével jelezte, hogy a harmadik helyről nem mondott le, és bizonyította, hogy nincs vesztett helyzet.   

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC 2-1 (1-1)
Mezőkövesd, v.: Karakó
gólszerzők: Besirovic (35.), Meszhi (93.), illetve Futács (29.)
sárga lap: Nesterov (17., 41.), Berecz (91.), illetve Kovács (71.)
kiállítva: Nesterov (41.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas, Nesterov, Pillár, Silye - Karnyickij, Berecz - Pekár (Eperjesi, 79.), Vajda (Vadnai, 83.), Besirovic (Meszhi, 83.) - Zivzivadze

Fehérvár: Kovácsik - Tamás, Rus, Musliu, Stopira - Nikolov (Nikolics, 82.), Elek - Bamgboye (Petrjak, 68.), Hodzic (Houri, 69.), Kovács - Futács

(Fotó: molfehervarfc.hu)