• 2024 03 28

Kulcsár Krisztián maradt a MOB elnöke

Biztosított a folyamatos tokiói felkészülés

A korábbi elnököt, Kulcsár Krisztiánt választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének szombaton, a Budapest Kongresszusi Központban tartott tisztújító közgyűlésen.

A rendezvényen elfogadták a szervezet új alapszabályát és 2020-as költségvetését, valamint több olimpiai esemény is napirendre került. Döntöttek a 2022-es téli olimpiai részvételről is. Az elnökség alakuló ülésén Vékássy Bálint főtitkár egyhangúan kapott bizalmat a következő ciklusra is.

A regnáló elnöknek nem volt kihívója, Kulcsár Krisztiánt újraválasztották: a 106 voksoló közül 103-an szavaztak igennel. Rövid székfoglalójában köszönetet mondott a tagság bizalmáért, és azt mondta, folytatja a munkát a kijelölt úton, a közgyűlés által elfogadott, 2028-ig tartó stratégia szerint.

A nyári sportágakért felelős alelnök Schmidt Gábor, a téliekért felelős – Orendi Mihály visszalépését követően – dr. Deutsch Tamás lett. Az elnökség további megválasztott tagjai: Imre Géza, dr. Kovács Antal, a hetedik ciklusát kezdő dr. Magyar Zoltán, továbbá Markovits László, Pálinger Katalin, Schmidt Gábor, Vári Attila és – új tagként – dr. Wladár Sándor. A jelenlévők voksoltak arról is, hogy az újonnan választott elnökség mandátuma a legkésőbb 2024. szeptember 15-én megtartandó közgyűlésig tartson.