• 2021 01 19

Harmadszor nem sikerült két gólról felállnia a Paksnak

Gyors góllal alapozta meg a sikert a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia hazai pályán 3-1-re legyőzte a kiesés elől menekülő Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati játéknapján. Ugyan a vendégek még szépítettek kétgólos hazai vezetésnél, ám végül visszaállt a különbség, így a Ferencváros és a Zalaegerszeg elleni bravúros egyenlítést nem tudta megismételni a Paks.

A vendégek kapusának hibája miatt gyorsan, már a negyedik percben vezetéshez jutott az európai kupaszereplésre hajtó Puskás Akadémia. A felcsútiak a folytatásban is jobban futballoztak, és helyzeteket alakítottak ki, Knezevic révén pedig néhány perccel a szünet előtt megérdemelten duplázták meg előnyüket.
Nem sokkal a fordulást követően eldőlhetett volna a három pont sorsa, de Urblík csúsztatása mellé szállt, ehelyett viszont szoros lett az összecsapás, mivel egy perccel később Sajbán fejese a túloldalon pontosnak bizonyult.
A szépítéstől természetesen megélénkült az elmúlt hetekben többször is bravúrosan pontot mentő - a bajnok Ferencváros és a ZTE ellen az utolsó pillanatokban egyenlítő - Paks, és ugyan az utolsó tíz percben szinte beszorította riválisát kapuja elé, egy ellentámadás végén Vanecek egy pazar lövéssel eldöntötte a találkozót.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 3-1 (2-0)
Felcsút, Pancho Aréna, v.: Berke
gólszerzők: Vanecek (4., 89.), Knezevic (43.), illetve Sajbán (55.)
sárga lap: Urblík (52.), Sós (79.), Knezevic (81.), illeve Haraszti (28.), Hahn (83.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Nagy Zs., Meissner, Hadzsiev, Deutsch - Urblík (Plsek, 63.), Van Nieff, Slagveer (Mebrahtu, 63.), Knezevic (Spandler, 82.), Gyurcsó (Sós, 77.) - Vanecek

Paksi FC: Rácz G. - Osváth, Lenzsér (Poór, 78.), Kelemen (Gévay, 86.), Szabó J. - Kecskés (Szakály D., 62.), Windecker (Bartha, 78.), Balogh B. - Hahn, Sajbán M., Haraszti (Kulcsár D., 72.)

(Fotó: pfla.hu)