• 2024 04 18

Marad az NB1-ben a ZTE

Teljesen megérdemelt győzelem és bentmaradás

A ZTE hazai pályán legyőzte a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel biztosította bennmaradását az élvonalban.

A pontvadászatban február 22. óta veretlen ZTE annak a tudatában fogadta a Magyar Kupa-győztes Honvédot, hogy győzelem esetén bebiztosítja bennmaradását az élvonalban, a zalaiakat két ponttal megelőző fővárosiak pedig sikerükkel megőrizték volna esélyüket a bajnoki dobogóra.
A hazaiak - formájukat igazolva - lendületesen kezdtek, de a kispesti együttes előtt is adódtak lehetőségek az első húsz percben. Fél óra elteltével a két tábor molinón emlékezett meg a napokban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázókról, Benedek Tiborról és Kárpáti Györgyről. A küzdelmes, hajtós félidő hajrájában Ugrai lövése a kapufán csattant, míg a túloldalon Bobál Gergely fejese pattant fölé a keresztlécről, majd további két vendéghelyzet maradt ki.
Fordulás után Batik balszerencsés mozdulata révén, öngóllal került előnybe a ZTE, amely ezt követően újabb veszélyes akciókat vezetett. Az újonc gárda diadala és a bennmaradása azonban csak a 92. percben, Babati közeli találatával vált biztossá.

ZTE FC-Budapest Honvéd 2-0 (0-0)
Zalaegerszeg, 4745 néző, v.: Pintér
gól: Batik (öngól, 51.), Babati (92.)
sárga lap: Bőle (72.), Bolla (80.), illetve Mezghrani (40.), Niba (70.), Gazdag (77.)

ZTE: Demjén - Bolla, Szépe, Bobál D., Tamás - Bedi, Mitrovic (Kocsis, 87.) - Bőle, Barczi (Katelarisz, 66.), Radó - Bobál G. (Babati, 87.)

Budapest Honvéd: Lefkovits - Uzoma (Kesztyűs, 89.), Niba, Batik, Mezghrani - Szendrei (László, 90.), Irmiás (Nagy G., a szünetben), Hidi, Gazdag - Ugrai (Kamber, 71.), Cipf (Moutari, a szünetben)