• 2024 03 28

Bajnok a Ferencváros!

A kupagyőztes legyőzése aranyat ért

Rangadóval folytatódott az "erőltetett menetben" zajló OTP Bank Liga. A bajnokaspiráns FTC ahhoz a Budapest Honvédhoz látogatott, amelynek eddig gólt sem tudott rúgni az idényben.

A vendég Ferencváros bajnok lehet, ha győz az Új Hidegkuti Nándor stadionban, a Budapest Honvéd friss kupagyőztesként viszont még nem tett le arról, hogy a bronzérem megszerzésével dobogóra állhasson a bajnokságban is. Ennek szellemében óvatos mezőnyjátékkal kezdték a mérkőzést a csapatok. A szorványos támadások rendre elhaltak a jól záró védelmen mindkét oldalon, így elmondható, hogy a kevés kapuralövés közül nem láthatott a közönség olyat, amelyik el is találta volna azt. 

Nem úgy a második félidő elején, amikor a 3. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Szöglet után Boli csúsztatta meg a labdát a rövidnél, a túloldalon pedig Blazic fejelt zavartalanul a léc alá két méterről. 0-1! A két csapat első két idei találkozóján 0-0 volt az eredmény, így 227 perc játék után megszületett az első gól. Aztán ha már meglett az első, rögtön itt volt a második is. Már kettővel vezetett a Ferencváros, pedig még 10 perc sem telt el a második 45-ből. Egy formás támadás végén, kipasszolták a zöld-fehérek a hazai védelmet, aminek végén Zubkov lekészítését Skvarka lőtte laposan a mozdulni nem tudó Tujvel mellett a Honvéd kapujába. Érik a bajnokavatás. A vendégek magabiztosan letámadtak a foltatásban, míg a Honvédnak gyorsan rendezi kellett a sorait, ha meg akarta úszni ennyivel, esetleg, hogy küzdeni tudjon a szépítésért. Pisont mindenesetre ezt sem látta reménytelennek, hármat cserélt, és a Honvéd áttért a négy védős rendszerre. El is jutottottak a hazaiak a Fradi kapujáig, Ugrai nevéhez fűződik a Honvéd első kaput eltaláló lövése a 60. percben. Az utolsó tíz percen még Boli kihagyott egy ziccert az egyik, Batik fejesét meg védte Gróf a másik oldalon. Hidi mintegy 30 méterről elindított, ám alig mellé ment lövése volt az utolsó mozzanat a rendes játékidőben, majd Boli elbohóckodott egy ajtó-ablak helyzetet a hosszabbítás utolsó pillanataiban. 2-0-ás győzelmével tehát megszerezte 31. bajnoki címét a Ferencváros, amely bizonyította, hogy jelen pillanatban a Magyar Bajnok jobb csapat a Magyar Kupa győztesénél. Ez utóbbi majd a Szuperkupában vághat vissza riválisának. 

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Budapest Honvéd FC-Ferencvárosi TC 0-2 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 876 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Blazic (48.), Skvarka (53.)
sárga lap: Mezghrani (29.), Irimiás (82.), illetve Csonka (14.), Vécsei (22.), Blazic (67.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber (Cipf, 64.), Lovric - Mezghrani, Szendrei (Irimiás, 79.), Hidi, Gazdag (Moutari, 64.), Uzoma - Ugrai (László, 79.), Kesztyűs (Nagy G., 64.)

Ferencvárosi TC: 
Gróf - Botka, Blazic (Frimpong, 69.), Otigba, Civic (Lovrencsics, 78.) - Csonka (Sigér, 69.), Vécsei (Haratin, 78.) - Zubkov (Isael, 69.), Skvarka, Heister - Boli

(Fotó: MTI)