• 2021 06 13

Továbbra is veretlen új edzőjével az Újpest

Kétszer is vezetett a Fehérvár, de így is pontokat vesztett

A MOL Fehérvár két egymásutáni fordulóban vesztett pontokat előnyről fővárosi rivális ellen. A hétközi fordulóban a Honvéd, vasárnap pedig az Újpest rabolt pontot a Viditől.

Jobban kezdte a meccset a házigazda, Lyes Houri révén kapufáig jutott. A kiesés elől menekülő Újpest masszívan védekezett, a megszerzett labdával pedig igyekezett gyorsan a fehérvári kapu elé jutni. A labdát jóval többet birtokló Fehérvár a szünet előtt megszerezte a vezetést, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kire Ristevski vétett öngólt.
A második félidőt aktívabban kezdte a fővárosi gárda és Obinna Nwobodo bombagóljával kiegyenlített. Nem kellett sokat várni arra, hogy ismét vezessenek a hazaiak, Nikolics Nemanja fejelt gólt közelről. Nem adták fel a fővárosiak, másodszor is egalizáltak, ezúttal Jonathan Heris jóvoltából. A végéig hátralévő időben mindkét együttes megpróbálta megszerezni a győzelmet és a három pontot jelentő találatot, de egyiknek sem sikerült, így maradt az igazságos döntetlen.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

MOL Fehérvár FC - Újpest FC 2-2 (1-0)

Mol Aréna Sóstó, 1479 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Ristevski (41., öngól), Nikolics (72.), illetve Nwobodo (64.), Heris (81.)
sárga lap: Juhász R. (44., a kispadon), Fiola (83.), illetve Pauljevic (28.), Perosevic (37.)

Fehérvár: Kovácsik - Fiola (Kovács I. 86.), Rus, Stopira, Hangya - Pátkai, Elek (Nikolics 68.) - Nego, Houri, Petrjak (Bamgboye 68.) - Hodzic (Nikolov 76.)

Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Nwobodo, Szakály P. (Onovo 49.) - Simon K. (Bacsa 68.), Balázs B. (Csongvai 95.), Perosevic (Zsótér 68.) - Novothny

(Fotó: molfehervarfc.hu)