• 2024 04 19

Kaposvári győzelem becsületből

Gólt sem kapva szolgálta ki közönségét a somogyi gárda

A már kiesett Kaposvár a fennállása egyik legjobb szezonját futó Diósgyőrt fogadta az OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

"Nagyon fáradtak a játékosok – latolgatott a mérkőzés előtt Waltner Róbert. – Nem értettem, hogy Sergii Rebrov miért panaszkodik a rotálás és a fáradság miatt, hiszen a Ferencváros kerete nagyon bő. Nálunk 17-19 éves játékosok ültek a padon a legutóbbi mérkőzésen, akiknek fokozatosan kell játéklehetőséget adni. Nekünk nincs olyan bő keretünk, de lehet látni, hogy a Fradinál is panaszkodnak. Ha nekik megterhelő, akkor nekünk duplán az, hiszen kevesen vagyunk, de ebből a helyzetből is a maximumot akarjuk kihozni. Tisztában vagyunk vele, hogy szűkös a keretünk, de ezzel kell megoldanunk ezt a nehéz és megterhelő feladatot. Remélem, hogy a bajnokságnak úgy lesz vége, hogy tükörbe tudunk majd nézni."

Edzőjük szavai jól mutatták a hazaiak hozzáállását, akik, annak ellenére, hogy a következő szezont alacsonyabb osztályban kezdik majd, hátralévő mérkőzéseikre úgy vonultak ki eddig is, mintha még lenne esélyük előrébb lépni a tabellán. A becsületükért játszanak, és hogy ez is adhat egy csapatnak motivációt bizonyította is a Kaposvár a 7. percben, egy leshatárról indult és Bévárdi hajszálpontos lövésével zárult akció végén megszerzett vezetéssel. 1-0! A vendégek csak pontrugásból tudták megközelíteni Pogacsics kapuját, ám azok sem okoztak veszélyt. Memolla csavarása ugyan kapura ment a 28. percben, de a hazaiak kapusa védeni tudott. A félidő vége még tartogatott egy kaposvári helyzetet, Antal védte bravúrral Trebitic fejesét egy szabadrúgás után.

Fordulás után még három perc sem telt el, máris kettővel vezetett a Kaposvár! Megint Bévárdi volt az egyik főszereplő, aki egy veszni látszó labdáért küzdve kiharcolt egy tizenegyest, Nagy Richárd pedig az elmozduló Antal helyére lőtte a büntetőt. 2-0! Hiába volt a Diósgyőr kétgólos hátrányban, a hazaiak előtt adódott lehetőség. A félidő derekán egy vendég szöglet után Nagy iramodott meg saját térfele közepétől, egészen a vendég tizenhatosig vezette a labdát, ahol a DVTK védői megunták, hogy loholnak utána, így szabadrúgáshoz jutott a zöld-fehér csapat. Szakály lőtte el jobbal a labdát mintegy 20-ról, ami remekül csavarodott a felső sarok felé, ám Antal óriásit védett. A vendégek továbbra sem tudtak gólhelyzetet kialakítani, már tíznél is több szögletet rúghatott a DVTK, kapuralövésig viszont nem jutott el. A hazaiak viszont a 89. percben feltették az i-re a pontot, szorványos kontrái egyike végén Nagy János fejelt előrevetődve a jobb felső sarokba, kialakítva a 3-0-ás végeredményt. Ezzel, talán meglepetésre, de teljesen megérdemelt kaposvári győzelem született a dobogó felé kacsintgató borsodiak ellen.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Kaposvári Rákóczi FC-Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)
Kaposvár, v.: Berke
gólszerzők: Bévárdi (7.), Nagy R. (48., 11-esből), Nagy J. (89.)
sárga lap: Ur (45+2), illetve Korbély (39.), Ivanovski (45+2), Márkvárt (65.), Kiss T. (74.)

Kaposvár: Pogacsics - Nagy J., Ur, Szabó A., Hadaró - Szakály A., Trebotic (Hegedűs, 85.) - Nagy R. (Balázs, 70.), Palic (Nagy T., 70.), Bévárdi - Ádám (Csiki, 75.)

Diósgyőr: Antal - Vági, Polgár (Tabakovic, 68.), Szűcs, Memolla (Sesztakov, a szünetben) - Márkvárt, Adukor - Korbély (Hasani, a szünetben), Rui Pedro, Cortés (Kiss T., a szünetben) - Ivanovski (Molnár G., a szünetben)