• 2024 04 26

Újabb bravúros paksi döntetlen

Megint kétgólos hátrányról állt fel a tolnai csapat

Továbbra is a bajnokság legjobb formában lévő csapataként fogadta a Zalaegerszeg a Paks gárdáját. Nem mehetett azonban biztosra, hiszen a vendégek is a kiesés ellen küzdenek és egy Ferencváros ellen elért bravúros döntetlen önbizalmával érkeztek a zalai megyeszékhelyre.

Hiába volt az első támadás a hazaiáké, Bobál tűzhette kapura Radó passzát a 9. percben, nem a szokásos lendülettel kezdte a ZTE a mérkőzést. Meg is lepte vendéglátóját a Paks, Könyves passzolta ki a hazai védelmet Hahnnal, majd lőtt hét méterről Demjén mellett a rövid sarokba az első negyed óra végén. 0-1! Lassan kezdtek éledezni a tiszta feketében játszó egerszegiek, előbb Mitrovic, majd Szakály próbálkozott távolról. Az ivószünet alatt Márton Gábor rendezte a sorokat, és ahogy visszatértek a csapatok egyenlítettek is a hazaiak. Mitrovics-tól Bőle, majd Bőlétől Bobál Gergely kapta a labdát, utóbbi, bár a kaputól 10 méterre háttal vette azt át, a tétovázó védők mellett remekül fordult és lőtt a bal alsó sarokba. 1-1! Ennyiben maradtak a felek a szünetre.

A folytatásban aztán villámgyorsan megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg. Bőle ezúttal szabadrúgásból ívelte középre a labdát, ismét Bobált találta meg vele, aki védhetetlenül fejelt a hálóba. 2-1! Lendületben maradt a ZTE és a félidő második harmadába lépve már kettővel vezetett. Ezúttal Radótól indult a lendületes támadás, majd Tamás adott középre, Barczi átlépte a labdát, és ki más érkezhetett volna, mint Bobál, aki így megszerezte harmadik gólját a mérkőzésen. 3-1! Aztán tíz perccel a vége előtt az eldőlni látszó mérkőzésbe visszajött a Paks. A ritka alkalmak egyikén, amikor eljutottak a vendégek a hazai tizenhatosig, váratlanul büntetőhöz jutottak. A paksi beívelésbe Tamás kézzel ért bele a tizenhatos vonalán, amit Andó-Szabó enyhe "spéttel", az alapvonali asszisztenssel való konzultáció után fújt be, és ami után Böde a léc alá vágta a labdát. 3-2! Sőt a 92. percben csakúgy, mint a hét közben a Ferencváros ellen, ismét kiegyenlítette kétgólos hátrányát a Paks. Baloldali beadást követően röviden szabadítottak fel a hazaiak, Balogh Balázs 18 méterről kapásból ellőtte a labdát, ami a védők lábán megpattanva utat talált a hálóba. 3-3! A ZTE ezzel egy már megnyert mérkőzést bukott el, a Paks pedig három napon belül másodszor bizonyította be, hogy soha nem szabad feladni. 

  

OTP Bank Liga, 29. forduló:
ZTE FC-Paksi FC 3-3 (1-1)
Zalaegerszeg, 2644 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Bobál G. (33., 50., 62.), illetve Könyves (12.), Böde (79., tizenegyesből), Balogh B. (92.)
sárga lap: Bolla (47.), illetve Balogh B. (17.), Osváth (38.), Szélpál (43.), Szabó J. (49.), Kecskés (89.)

ZTE FC: Demjén - Bolla, Szépe, Katanec (Bobál D., 77.), Tamás K. (Katelarisz, 84.) - Bedi, Bőle, Barczi (Kocsis, 63.), Mitrovic, Radó - Bobál G.

Paks: Rácz G. - Osváth, Szélpál, Kelemen (Bartha, 84.), Szabó J. - Bertus (Kecskés, 77.), Balogh B., Hahn (Haraszti, 63.), Szakály D. (Sajbán, 63.), Könyves (Kulcsár, 77.) - Böde

(Fotó: ztefc.hu)