• 2024 04 26

Végleges az idei Tour de Hongrie programja

Esztergomból indul a nyár végi viadal

A koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezett tavaszi időpont helyett augusztus 29-én rajtol az idei Magyar Körverseny. A Tour de Hongrie az esztergomi Bazilikától rajtol és a királyetap végén, a Kékestetőn ér véget, a rangos nemzetközi mezőny – amelyben várhatóan öt World Tour-csapat is szerepel majd – összesen 817 kilométert tesz meg az ötnapos viadal során.

Az egyetlen jelentős változás ahhoz képest, ami az eredeti időpontban megrendezett versenyen lett volna, hogy az Esztergom környéki körpályán zajló szakasszal kezdődik majd a viadal, egy 118 kilométer hosszú etappal, melynek során három kört tesz majd meg a mezőny, ahol a bringások összegyűjtenek majd 1963 méternyi szintemelkedést. 

A szervezők célja továbbra is az, hogy teljesítsék a Pro Series sorozatba, azaz a World Tour alatti második legerősebb versenyszériába kerülés egyik fontos kritériumát: vagyis, hogy legalább tizennégy World Tour és/vagy Pro Team együttesnek kell részt vennie az idei Magyar Körversenyen. Ezt úgy tűnik sikerül is majd teljesíteni, az előzetes egyeztetések alapján ugyanis várhatóan öt World Tour csapat mellett tíz Pro Team alakulat is eljön a legrangosabb magyar kerékpárversenyre, de a névsor majd a hivatalos nevezési procedúra után lesz végleges. 

A 41. Tour de Hongrie programja, 2020. augusztus 29. - szeptember 2., összesen 817 km:

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km