• 2024 04 19

Utolsó percben szerzett góllal győzött a Puskás Akadémia

Átütőerő nélkül, de végig dolgozva nyertek a hazaiak

Biztos kiesőként utazott a Kaposvári Rákóczi FC a stabilan a középmezőnyhöz tartozó Puskás Akadémia csapatához az OTP Bank Liga 28. fordulójának utolsó előtti mérkőzésén.

Horvát lövésváltással kezdődött a találkozó. Először Knezevic 11 méterről leadott bal lábas lövése szállt fölé, amire válaszul Palic tornáztatta meg Tóth Balázst. A tizedik perc felé közeledett a mérkőzés, amikor büntetőhöz jutott a Puskás Akadémia. Gyurcsót buktatta Vachtler a tizenhatoson belül, Knezevic végezte el a büntetőt és a jobbra mozduló Pogacsics mellett a kapu bal oldalába lőtt. 1-0! Támadásban maradt a hazai csapat. A gólszerző ugratta ki jó ütemben Gyurcsót, aki a kimozduló kaposvári kapus ölébe gurított. Továbbra is a hazaiak birtokolták többet a labdát, mégis a Kaposvár tudott egyenlíteni. Szöglethez jutottak a vendégek, amiből Szakály volt eredményes a kapu közvetlen közeléből. 1-1! Ezzel el is lőtték puskaporukat a csapatok az első felvonásra, maradt az állás a szünetre.

A fordulás után bekezdett a PAFC, ám hiába jutott el a vendég csapat tizenhatosáig, ott elfogyott a tudomány. Jól tömörültek a kaposváriak kapujuk előtt, ám ez ki is vette minden erejüket, gyakorlatilag alig folyt a játék a hazai térfélen. Sok volt a szabálytalanság, a zöld-fehérek minden eszközt bevetettek, hogy meg tudják szakítani a Puskás játékosok támadásszövését. Egy ilyen alkalom után Gyurcsó végzett el szabadrúgást, ami után Pogacsics öklözte ki a léc alól a lehulló labdát. A Kaposvár kapusának kisvártatva megint védenie kellett, ám ezúttal bravúr kellett, Knezevic 7 méterről leadott lövésének állta útját lábbal. A 74. percben Van Nieff unta meg, hogy nem tudják a hazaiak megközelíteni a vendég kaput, harminc méterről tévesztett harminc centit. Aztán Knezevicnek is megtetszett az előbbi távolság, de lövése középre ment. A Kaposvár teljesen veszélytelen volt, a hazaiak játékából pedig hiányzott a lendület, csak egy-egy egyéni megoldás ragadtathatta tapsra a 150 nézőt. Aztán végül csak megtört a nyomás alatt a Rákóczi. Ulbrík érkezett meg egy kényszerítő után a tizenhatoson belülre, átívelt a túloldalra, ahol Tamás Nándor várta a labdát és jobbal a kapu jobb oldalába lőve beállította a 2-1-es végeredményt!

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-1 (1-1)
Pancho Aréna, v.: Solymosi
gólszerzők: Knezevic (8., 11-esből), Tamás N. (90.), illetve Szakály A. (23.)
sárga lap: Radics (39.), van Nieff (62.) illetve Nagy T. (10.), Ádám (33.), Fodor M. (49.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Szolnoki (Radics, 29.), Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - van Nieff - Slagveer (Tamás N., 75.), Favorov (Urblík, 60.), Knezevic, Gyurcsó (Nagy Zs., 75.) - Vanecek (Mebrahtu, 60.)

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics - Vachtler (Nagy J., 74.), Ur, Szabó A., Hadaró (Fodor M., 30.) - Nagy T. (Csiki, 61.), Trebotic - Pintér Á. (Borbély, a szünetben), Szakály A., Palic (Balázs Zs., 61.) - Ádám

(Fotó: pfla.hu)