• 2024 04 24

Pontosztozkodás Diósgyőrben

Nem volt különbség a két csapat között

A legjobb formában lévő csapatként utazta át az országot a Zalaegerszeg, hogy tovább távolodjon a tabella utolsó előtti helyétől egy esetleges diósgyőri pontszerzéssel. A hazaiak azonban még a tabelláról sem mondtak le...

Eseménytelenül teltek az első percek, nem a gólszerzésre törekedtek a csapatok, hanem annak elkerülése lebegett a szemük előtt, hogy zörögjön a háló a hátuk mögött. Ennek eredményeként egy-egy kapuralövést lehetett feljegyezni az első félidőben. Fél óra elteltével Molnár Gábor kényszerítőzott a kék-fehér tizenhatoson belöl, de lövését Demjén védeni tudta. A másik oldalon szöglet után veszélyeztettek a vendégek, ott Katanec fejese landolt Danilovic kezében.

Fordulás után ott folytatódott minden, ahol abba maradt az első 45 percben, mígnem hármas cserékkel próbáltak frissíteni a felek a félidő felénél. Ez meg is hozta az eredményét a 69. percben, ám nem úgy, ahogy gondolhattuk volna. Öngóllal szereztek vezetést a hatzaiak! Miután Molnár beívelte a labdát a sarokból, Szépe csatárhoz illő módon mozdult a rövid oldalra és fejelte a labdát a léc alá. A saját kapujába. 1-0! Ezután felpörögtek az események, az addig békésen csordogáló mérkőzés rohanássá változott. A ZTE kitámadott és mindent megtett az egyenlítésért. Erőfeszítését a 80. percben koronázta siker. Elcsíptek az alapvonal előtt egy labdát a vendégek, Kocsis kapta meg azt a tizenhatos sarkánál, középre ívelt, ahol mindenki a középen felugró Bobálra helyezkedett, ám a hosszú oldalon Bolla érkezett és estében az alsó sarokba helyezett. 1-1! A hátralévő percekben mindkét csapat belőhette volna a meccslabdát, de egyikük sem tudott élni a lehetőséggel. A mérkőzés utolsó negyede hozott olyan játékot, amelyre talán számítottunk a találkozó előtt, ami végül egy-egy gólt hozott mindkét oldalon, így a látottaknak megfelelő eredmény született.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Diósgyőri VTK-ZTE FC 1-1 (0-0)
Diósgyőri Stadion, 2895 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Szépe (68., öngól), illetve Bolla (80.)
sárga lap: Brkovic (35.), Sesztakov (72.), Korbély (83.), illetve Radó (61.), Bőle (82.)

Diósgyőr: Danilovic - Sesztakov (Vági, 79.), Polgár, Brkovic, Memolla - Hasani (Korbély, 60.), Adukor (Márkvárt, 60.), Molnár G., Iszlai, Kiss T. (Cortes, 82.) - Ivanovszki (Tabakovic, 60.)

ZTE FC: Demjén - Bobál D., Szépe, Katanec, Tamás K. (Mitrovic, 70.) - Lesjak (Bolla, 60.), Babati (Bobál G., 70.), Bedi, Ostrek (Bőle, 60.) - Ikoba (Radó, 60.)

(Fotók: MTI)