• 2021 06 13

Két gólt rúgott a hosszabbításban a Paks

A rendes játékidő kétgólos fővárosi vezetéssel telt le

Két zöld-fehér csapat találkozott Pakson. A hazaiak négy meccs óta nem kaptak ki így Böde vezérletével borítékolható volt, hogy nehéz pillanatokat tudnak okozni a vendég és bajnokaspiráns Ferencváros csapatának.

Masszív hazai védekezés nehezítette meg az első perctől rohamozó FTC játékosainak dolgát, így hiába a fölény labdabirtoklásban, kevés volt a helyzet a kapu előtt. Negyed óra után alakult ki az első igazán nagy lehetőség. Isael jobboldali szabadrúgását fejelte kapura előrevetődve Blazic, de Rácz bravúrral védett. Ugyanennyit kell várni a következő lehetőségre, Lovrencsics éles beadásáról maradt le centikkel Tokmac a rövid sarok előtt, Rácz kivetődve ölelte meg a labdát, hogy az ne jusson Zubkov elé a hosszún. Kiszabadult a Paks, Haraszti beadását fejelte Dibuszhoz Böde a félidő végén. Jó iramú első félidőn vannak túl a felek, amelynek során jóval többet támadott a fővárosi gárda, de nem találta a megoldást a paksi kapu megközelítésére.

A második félidőben a hazaiaké az első próbálkozás, Poór tüzelt léc fölé mintegy 23 méterről két perc játék után. Aztán az 56. percben szögletből vezetést szereztek a vendégek. A beívelést Sigér fejelhette kapura a tizenegyes pontról, megpattanó labdáját óriási bravúrral még védte Rácz, ám pechjére Blazic elé került a labda, aki két méterről nem hibázott. 0-1! Öt perccel később közel lehetett volna az egyenlítéshez a Paks. Könyves kapott labdát úgy 12 méterre a Fradi kapujától, röviden húzta vissza a labdát az elé csúszó Blazic mellett, így maga alól kellett lőnie. Nem sikerült. Pár perccel később kb ugyanott kifelé cselezett Bartha a frissen beállt Botka mellet, lőni is tudott, ám a vendég védő belelépett a labda útjába. Az ellentámadás végén ismét Rácz mutatott be bravúrt egy Boli-Tokmac-Boli összjáték után. Boli egy az egyben állt a paksi kapussal szemben, de 10 méterről nem tudta ellőni a labdát a meccs addigi legjobbja mellett. A mérkőzés utolsó tíz percébe lépve növelte előnyét az FTC. Szabadrúgásból ívelte középre a labdát Skvarka, amit a védők mögül kilépve Kharatin belsőzött a kapuba. Ezután írhattuk volna, hogy összességében hosszú ideig állta a sarat a kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató Paks, ám a Ferencváros felőrölte a hazaiak erejét... Ámde elképesztő percek következtek. A rendes játékidő kétgólos vendégvezetéssel telt le, aztán a hosszabbításban váratlanul szépíteni tudott a Paks! Windecker ellen szabálytalankodta a tizenhatoson belül a fővárosi védők. Tizenegyes!. A sértett volt a kíméletlen ítéletvégrehajtó, 2-1! Sőt a Somalia sérülése miatt tíz emberrel maradt Ferencvárost kapuja elé szögezték a hazaiak, és a hat perces hosszabbítás végén kiegyenlítettek!! Osváth szerzett labdát a jobb oldalon, középre játszott az alapvonaltól fél méterre, a rövidre becsúszva érkező Sajbán pedig Dibusz válla fölött perdített a hálóba. Elképesztő végjátékban, hihetetlen hajrával mentett pontot a Tolna megyei gárda.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Paksi FC-Ferencvárosi TC 2-2 (0-0)
Paks, 700 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Windecker (92., 11-esből), Sajbán (96.), illetve Blazic (56.), Haratyin (81.)
sárga lap: Windecker (33.), Bertus (51.), Gévay (92.), illetve Boli (76.)

Paksi FC: Rácz G. - Osváth, Lenzsér, Gévay, Poór (Szabó J., 75.) - Windecker, Haraszti (Bartha, 63.), Bertus - Hahn (Sajbán, 81.), Böde (Kulcsár D., 62.), Könyves

Ferencvárosi TC: Dibusz - Lovrencsics (Botka, 65.), Blazic, Otigba, Heister - Sigér (Vécsei, 81.), Haratyin - Zubkov, Isael (Somália, 65.), Tokmac (Skvarka, 76.) - Boli (Szihnyevics, 76.)

(Fotó: paksifc.hu)