• 2024 04 19

Folytathatja az Elek-Danyi edzőpáros

A jelen helyzetben kézenfekvő döntés született

A Magyar Kézilabda Szövetség június 10-i elnökségi ülésén határozott arról, hogy a Ferencváros és a Győr mestereit, mint társ szövetségi kapitányokat kéri fel, hogy a női válogatottal vívja meg a jövő márciusra elhalasztott olimpiai selejtezőtornát. Illetve, remélhetőleg továbbjutva, dirigálja a csapatot a tokiói ötkarikás játékokon.

"Hamarosan tárgyalunk a két jelölttel, illetve klubjaikkal, úgy véljük, a jelenlegi helyzetben Danyi Gábor és Elek Gábor a legalkalmasabbak a válogatott vezetésére, klubmunkájuk mellett. Amennyiben sikerül megegyeznünk velük, terveink szerint a 2021 tavaszán sorra kerülő olimpiai selejtezőig, illetve a kvalifikációs torna sikere esetén a jövő nyári olimpiáig kötnénk velük szerződést" – foglalta össze a helyzetet Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke.

Az MKSZ Elnöksége ennek érdekében határozatában kérte fel Pálinger Katalin női szakágért felelős alelnököt és Kirsner Erika női szakágért felelős elnökségi megbízottat, hogy a nevezett társ szövetségi kapitány-jelöltekkel a szükséges egyeztetéseket 2020. június 15. napjáig folytassa le.

(Fotó: MKSZ)