• 2024 04 26

Dárdai visszatér a Hertha utánpótlásához

A nap sporthírei - 2020. 05. 06.

Elhalasztották a Kékszalagot és a jégkorongozók olimpiai selejtezőjét is.

Labdarúgás: Utánpótlásedző és koordinátor lesz a Hertha BSC-nél Dárdai Pál, a klub korábbi labdarúgója és vezetőedzője.  A német Kicker magazin szerdai híradása szerint a 44 éves szakember kettős feladatot kap a következő szezonban: átveszi az U16-os csapat irányítását, emellett a fiatalabb korosztályok átmenetéért lesz felelős a felsőbb évfolyamokba. Dárdai három fia közül a 21 éves Pál, a 18 éves Márton és a 14 éves Bence is a berliniek kötelékében futballozik.

Labdarúgás: A másodosztályú indulást nem vállaló Érd helyett a Szentlőrinc mellett a III. kerületi TVE is pályázna a magasabb osztályú bajnokságra. Az MLSZ szabályai szerint az Érd helyét sorrendben az NB III-as bajnokságok legjobb másodikja, majd a legjobb másodosztályú kieső töltheti be. Ha nem történik változás, akkor a Szentlőrinc és a Tiszakécske után a harmadik lehetséges elinduló lehet az óbudai klub. 

Jégkorong: A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztotta a férfiak augusztusra tervezett utolsó olimpiai selejtezőkörét, így a magyar válogatott rigai tornáját is.  A nemzeti csapat a lett fővárosban a házigazdák mellett az olaszokkal és a franciákkal mérkőzik, ám az eredetileg idén augusztus 27-30. közé tervezett időpont helyett 2021. augusztus 26-29-én - jelentette be szerdán honlapján az IIHF.
        A halasztásnál lényeges szempont volt, hogy a kvalifikációs kört az észak-amerikai profiliga szünetében rendezzék, miután az érintett 12 együttesből 9-ben szerepelhetne NHL-játékos.

Vitorlázás: A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnöksége úgy döntött, hogy június elsejétől szigorú biztonsági szabályok betartásával újra lehet versenyeket szervezni. A Kékszalagot viszont biztosan nem rendezik meg az eredeti időpontban, azaz július 2-4-én.  A tókerülő verseny új időpontjáról a szakbizottságokkal, Balatonfüred városával, a szponzorokkal és a médiapartnerekkel egyeztetve legkésőbb május 29-ig hoz döntést a szövetség.