• 2024 04 23

A Kisvárda legyőzte az Újpestet

Tíz emberrel fejezték be a találkozót a fővárosiak

A kiesés elől menekülő Újpest Kisvárdára látogatott az OTP Bank Liga 26. fordulójában. A mérkőzés előtt két pont választotta el a fővárosiakat a középmezőnyben tanyázó hazaiaktól, így győzelmük esetén eléjük tudtak volna kerülni.

A Kisvárda a hosszú kényszerszünet után "idény eleji" formában várta a mérkőzést, ezzel szemben a fővárosiak a hét közepén pótolták a 20. fordulóban elmaradt, Ferencváros elleni csúcsrangadót.

Csaknem kilencszáz néző látogatott ki a kisvárdai stadionba, ami a biztonságos távolságtartási szabályokat figyelembe véve "telt háznak" mondható, hiszen minden eladható jegy elkelt a 3000 férőhelyes létesítményben. Óvatosan kezdtek a csapatok, az első negyed órában két újpesti szögletet lehetett feljegyezni, azonban egyikből sem alakult ki helyzet. Erre még öt percet várni kellett, amikor is Bumba labdájával Viana ugrott ki, lövését Banainak kellett kitolnia. A félidő derekán akadt újra dolga a fővárosi kapusnak, Gosztonyi 17 méteres lövését ütötte ki bravúrral a jobb felső sarok elől. A 42. percben könnyen megszerezhette volna a vezetést az UTE. Rácz fejelte le a labdát a 11-es pontnál helyezkedő Novothny elé, akinek lövése után óriásit védett Dombó. A kipattanó Rácz elé került, aki a jobb kapufára nyeste a labdát, így gól nélküli első félidő után vonultak pihenőre a felek.

A fordulás után aktívan kezdett a hazai gárda, ami helyzetben nem, csak labdabirtoklásban mutatkozott meg. Aztán az 56. percben nehéz helyzetbe került az egyébként is visszafogott Újpest. Protics és Calcan kakaskodtak egymással amikor állt a játék. Előbbi lerántotta ellenfelét, aki viszont odacsapott kézzel a hazai játékosra, amiért Bognár játékvezető, miután asszisztensével konzultált, piros lapot adott. Öt perccel később meg is született az előnyben játszó Kisvárda gólja. Egy jobboldali beadásra Bumba érkezett középen és bújt ki Pauljevics mögül, aki ahelyett, hogy a labda felé mozdulva felszabadított volna, testtel próbálta kiszorítani a hazai csatárt. Sikertelenül. 1-0. Ettől kezdve tartotta az eredményt a vendéglátó. Egészen a 93. percig kellett várni említésre méltó eseményre, akkor viszont hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki újpesti oldalon. Kétszer is bravúrral kellett hárítania Dombónak, először Perosevic 18 méterről leadott bombáját tolta ki a jobb alsó sarok elől a hazai kapus, majd Bacsa ismételt egy lépésre az öt és felestől. Még egy ziccert kihagyott a Kisvárda is. A hat perces hosszabbítás végén a frissen beállt Obradovic vezette végig a pályán a labdát, ám nem csak a tizenhatosig kifutó Banai mellett gurított el, hanem a bal kapufa mellett is. Így 1-0 lett a végeredmény, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a hazai csapat. Az Újpest pedig tovább folytatja mélyrepülését, az elmúlt 12 bajnokijából egyedül a Kaposvárt tudta legyőzni.

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 1-0 (0-0)
Kisvárda, 820 néző, v.: Bognár
gólszerző: Bumba (63.)
piros lap: Calcan (56.)
sárga lap: Bumba (34.), Viana (45+2.), Protic (90.), Melnyik (93.), illetve Onovo (35.), Heris (45+2.), Ristevski (91.)

Kisvárda Master Good: Dombó - Protic, Rubus, Cukalasz (Tischler, 62.), Lucas - Ene, Melnyik - Karaszjuk, Bumba (Obradovic, 96.), Viana (Simovic, 82.) - Gosztonyi (Sassa, 62.)

Újpest FC: Banai - Pauljevic, Ristevski, Heris, Balázs B. - Sedlacek (Perosevic, 84.), Onovo - Simon K. (Bacsa, 80.), Rácz B. (Calcan, a szünetben), Nwobodo - Novothny