• 2024 04 19

Zöld-fehér győzelem a derbin!

A kiegyenlített mérkőzésen egy jól eltalált távoli lövés döntött

Az OTP Bank Liga 20. fordulójának elmaradt, döntetlen szagú rangadóján papírforma győzelem született.

A vendégek talán előnyösebb helyzetből várhatták a derbit, miután korábban elmaradt, Debrecen elleni mérkőzésükkel már melegítettek a mai rangadóra. Nem is akárhogyan, hiszen hátrányból fordítva tartották otthon akkor a három pontot. A hazaiak viszont a hosszú kényszerszünetet követően először játszottak élesben.

A két csapatban összesen tizenöt légiós futott ki a pályára a kezdő sípszóra várva, ami után nem sokkal már újabb középkezdéshez állhattak fel a csapatok. A hetedik percben Isael pöccintett Boli elé egy indítást az újpesti tizenhatos előtt, és az elefántcsontparti élesen kilőtte a bal alsó sarkot. A gól után erőre kaptak a lilák, és Simon vezetésével többször eljutottak a vendég kapuig, ám azt először szöglet után találták el Heris révén a félidő derekán, Botka blokkolt az ötösön. Pár perc múlva a remekül játszó Simon Krisztián szánta el magát lövésre és bombázta szét a felső lécet 25-ről. Tíz perccel a szünet előtt ismét Simon célzott a tizenhatosra belépve de Blazic nagyot mentett, Dibusznak nem sok esélye lett volna. Újabb öt perc, Simon most előkészített, Onovo szép mozdulattal melléollózta a beadást. Már a hosszabbítás perceiben járutnk, amikor az UTE a legközelebb állt az egyenlítéshez. Burekovic baloldali beadását Dibusz Nwobodo fejére ütötte, ám a labda egy másik újpestiben, Novothny-ban akadt el. Utóbbi javított, kapura kotorta azt, ám Blazic másodszor is megmentette csapatát a góltól, a gólvonalról tisztázott.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első, egy Boli-lövéssel, azonban a labda ezúttal mellé szállt. Öt perccel később az Újpest pillanatai következtek, először Rácz, majd Onovo lőtt blokkba, Heris szöglet utáni fejesét pedig Dibusz tornázta ki a léc alól. Továbbra is nyomtak a hazaiak. Novothny előtt adódott megint óriási helyzet, de három méterre a kaputól nem találta el Balázs beadását. Simon viszont eltalálta a kaput egy lépésre a tizenhatostól, ám Dibusz megint jól helyezkedett. Az utolsó húsz percre kettős cserével próbáltak frissíteni a hazaiak, azonban a változtatás nem a kvánt eredményt hozta, inkább megtörte a vendéglátók lendületét mintsem fokozta volna azt. A Fradi tudta tartani az eredményt, az UTE egyre ritkábban jutott el a vendég kapuig. A mérkőzés utolsó említésre méltó mozzanata Burekovic második sárga lapja volt, ami után mehetett az öltözőbe. Mivel ez már a hosszabbításban történt nem sokkal előzte meg társait. A derbi a zöld-fehérek győzelmével ért véget, ám az UTE talán rászolgált volna az egy pontra.

OTP Bank Liga, a 20. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Berke
gólszerző: Boli (7.)
sárga lap: Burekovic (31., 92.), illetve Zubkov (71.), Boli (83.)
piros lap: Burekovic (92.)

Újpest: Pajovic - Balázs B., Heris, Ristevski, Burekovic - Nwobodo, Onovo (Koszta, 85.) - Simon (Perosevic, 79.), Rácz (Zsótér, 64.), Pauljevic (Calcan, 64.) - Novothny

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic - Haratin, Sigér (Vécsei, 89.) - Zubkov (Skvarka, 83.), Isael, Nguen (Somália, 68.) - Boli (Szihnyevics, 83.)