• 2024 04 24

Döntetlenek a Magyar Kupa elődöntőiben

Nem kerültek hátrányba a vendégek

A vendégcsapatok nem kerültek hátrányba, ami előny lehet a visszavágón. Az újrainduló magyar első osztályú labdarúgásban lejátszották a kupaelődöntők odavágóit.

Pátkai fura góljával már a találkozó elején vezetést szerzett a MOL Fehérvár FC Mezőkövesden. Az első negyedórában a vendégek voltak egyértelműen aktívabban, míg a folytatásban a házigazdák, akik az első félidőben gólig nem, csak kapufáig jutottak. A sötét mezesek rohamai aztán csak a meccs hajrában értek célt, amikor egy szöglet után egyenlített Pillár. A visszavágó azonban meglehetősen nehéznek ígérkezik az idei szezon meglepetéscsapatának, hiszen a kupacímvédő ellen idegenben is gól kell majd a továbbjutáshoz. Ráadásul Kuttor Attilát a meccs után kiállították, így a Mezőkövesd biztosan nélkülözi majd a vezetőedzőjét a székesfehérvári visszavágón. 

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)

Mezőkövesd, zárt kapuk mögött, v: Farkas Á.
gólszerzők: Pillár (80.), illetve Pátkai (12.)
sárga lap: Vadnai (20.), Berecz (61.), Pillár (62.), Neszterov (82.), illetve Fiola (28.), Houri (84.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Karnyickij, Pillár, Vadnai - Cseri (Vajda, 81.), Neszterov, Berecz Zs., Besirovic (Pekár, 62.) - Zivzivadze (Takács T., 92.), Jurina (Nagy D., 62.)

Fehérvár: Kovácsik - Fiola, Muszliu, Vinícius, Stopira - Pátkai, Houri (Elek, 92.) - Bamgboye (Nego, 69.), Kovács (Hodzic, 77.), Petrjak (Nikolov, 77.) - Nikolics (Futács, 92.)


A második elődöntő két együttese egészen más alaphelyzetben vágott neki a szezon hátralévő részének. Az MTK már visszajutott az első osztályba és mindössze a kupameccsei maradtak, hogy kettő vagy három találkozó az csak a csapaton múlik. Egy eredményes idény végén a kék-fehéreknek a kupasorozatra kellett csúcsformába kerülniük. 

Kispesten egy kicsit más helyzet. A csapatnak prioritás a Magyar Kupa, hiszen a legtöbb esélye innen van kikerülnie a nemzetközi porondra, azonban nem veheti félvállról a bajnokságot sem, hiszen egy-két botlás nagyon nehéz helyzetbe hozhatja a piros-feketéket. Ráadásul a karanténidőszak alatt a szakmai stáb is átalakult, hiszen Pisont István lett a megbízott vezetőedző. De régi-új arc a Budapest Honvédnál Dajka László és Urbányi istván is. Szóval papíron hiába másodosztályú az MTK és első a Honvéd, és utóbbi hiába játszott tavaly is a kupadöntőben, ez most papíron egy kiegyenlített párharc, amelyben ráadásul a kispesti drukkerekre sem számíthat a csapat. 
A találkozón aztán az MTK dominált, a házigazda több helyzetet dolgozott ki, de Tujvel rendre védett. A Honvéd előtt igazán a második félidőben nyíltak valódi lehetőségek. Ekkor a kapufát is eltalálta Hidi, majd Lanzafame lőtt veszélyes szabadrúgást. A második félidőben továbbra is próbálta az MTK nyomás alá helyezni a vendégek kapuját, de ekkor már kevesebb erő volt a támadásokban. A meccs ziccerét a Honvéd hagyta ki, George 10 méterről telibe lőtte Vargát. A találkozó csattanója pedig a házigazdáké lehetett volna, de a labda ezúttal a kapufán csattant. Kedden visszavágó a Puskás Arénában, ahol már mindenképpen lesznek gólok, ha más nem a büntetőpárbaj során. 

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
MTK Budapest (NB II)-Budapest Honvéd 0-0
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Erdős
sárga lap: Palincsár (82.), illetve Lovric (56.), Gazdag (59.)

MTK Budapest: Varga B. - Fülöp N., Katona M., Varju, Pintér Á. - Mezei (Bognár I., 69.), Palincsár, Cseke - Lencse (Bíró, 69.), Schön (Gera, 69.), Prosser

Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Lovric, Niba, Uzoma - Nagy G., Hidi - Gazdag (Ugrai, 76.), Lanzafame (Kesztyűs, 90.), Moutari (Kukoc, 76.) - George