• 2024 03 19

Már mindenki a folytatásra készül

A nap sporthírei - 2020. 04.06.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke üzent a sportolóknak, az MLSZ szerint júniusra nem tud befejeződni a magyar bajnokság, magyar atléták tovább készülhetnek.

Olimpia: A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke biztató szavakat küldött a világ sportolóinak, stílszerűen szobabiciklizés közben. Thomas Bach arról beszélt, hogy ez ugyan egy nehéz időszak, de nemsokára már ismét együtt versenyezhetnek majd a világ sportolói. Arra kérte az atlétákat, hogy maradjanak aktívak, maradjanak erősek, maradjanak egészségesek, és legyenek készen arra, hogy egy év múlva együtt ünnepelhessenek a sport legnagyobb ünnepén. 

"Most mindannyian ugyanolyan helyzetben vagyunk, egyikünk sem élheti a normális életét. Minden nap új utakat kell keresnünk, hogy túllegyünk ezen a válságon és ebben a sport és a fizikai aktivitás fontos szerepet játszik." - mondta a NOB elnöke.

A tokiói olimpiát egy évvel elhalasztották - bár az elnevezése továbbra is Tokió 2020 -, és a tervek szerint 2021. július 23-án kezdődik majd.

Labdarúgás: A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) NB I-es bizottsága egyelőre nem foglalkozik a bajnokság esetleges lezárásával, azonban a testület elnöke, Róka Géza az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy május 10-én kellene elkezdődnie a csapatszintű edzéseknek ahhoz, hogy szerda-szombati ritmusban június 30-ig véget érjenek az NB I és a Magyar Kupa küzdelmei. A cél, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség ajánlása szerint a bajnoki cím, a helyezések és a kiesés sorsa lehetőleg a pályán dőljön el. A belgákhoz hasonlóan a bajnokság lezárása nem merült fel. 
        Az NB I 2019/20-as kiírásából még nyolc teljes forduló, valamint a Ferencvárosnak a Debrecen és az Újpest ellen elmaradt mérkőzése, vagyis 50 találkozó van hátra. A Magyar Kupában a két oda-visszavágós elődöntőt és a finálét kellene lejátszani.
   

Labdarúgás: Miközben az UEFA elnöke augusztusig kitartana, a ZTC FC tulajdonosa itthon már lefújná a bajnokságot. Végh Gábor szerint a március közepén felfüggesztett magyar pontvadászatot már el kell engedni. Javaslata szerint idén nem lenne kieső a ligából, és a másodosztály két feljutó helyén álló gárdája az MTK és a Budafok kerülne fel az OTP Bank ligába. Az elsőosztályú küzdelmekből még nyolc forduló van hátra.  

Atlétika: Megnyitották a magyar atlétika-válogatott tagjai számára a budapesti Lantos Mihály Sportközpont szabadtéri pályáját. Horváth Csaba, Zugló polgármestere a Magyar Atlétikai Szövetség kérésére engedélyezte, hogy a március 16-én bezárt stadionba visszatérhessenek a válogatott atléták, szigorú szabályok betartása mellett. A központban csak a szabadtéri pályát használhatják a versenyzők, egyszerre maximum tízen, és ők is csak elkülönítve egymástól.