• 2024 04 19

A Veszprém bejutott a férfi BL négyes döntőjébe

A Szegedet "papíron" zárták ki a további küzdelmekből

A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága pénteken törölte az egyenes kieséses szakaszt.

Az Európai Kézilabda-szövetség végrehajtó bizottsága pénteken meghozta az újabb döntését és azt közleményben tudatta is a nemzetközi kupasorozatokról. Ez viszont csak részben szolgálta a magyar csapatok érdekeit.

AZ EHF mivel belátta, hogy júniusban sem lehet nemzetközi meccseket rendezni, ezért úgy döntött, hogy decemberben csak a négyes döntőt rendezik meg a férfi Bajnokok Ligájában. Mindez azt jelenti, hogy a rájátszás meccseit nem tartják meg, így a csoportok első két helyezettje lehet ott a Final Fourban. Vagyis a csoportjában második Veszprém elődöntőzhet majd Kölnben a két ünnep között, a Szeged viszont nem.

A budapesti női BL döntő időpontja nem változott, itt azonban a negyeddöntőket még esetleg megrendezhetik, közvetlen a finálé előtti héten. Hogyha ez nem lehetséges, akkor itt is a középdöntős csoport első két helyezettje lesz ott négy között, így a Győr is. Az is elképzelhető, hogy a női BL Final Four októberre tolódik.

A férfi és női EHF-kupa további mérkőzéseit és döntőjét is törölték, azaz ez a két sorozat győztes nélkül ért véget, vagyis a Siófok nem védheti meg a címét a nőknél és a Tatabánya számára is véget ért az idei szezon, hiába volt még versenyben.

A válogatottak viszont jól jöttek ki a módosításból, hiszen selejtező nélkül a januári Európa-bajnokságon elért helyezése alapján, a magyar férfiválogatott automatikus résztvevője a 2021-es egyiptomi világbajnokságnak, míg a női csapatunk a 2018-es Eb-helyezése miatt lehet ott a decemberi kontinenstornán.