• 2024 04 26

Játékos és szponzorcserék napja

Az OSC szponzora a Vasashoz igazolt

Az Osc főtámogatója egy hét alatt talált új partnert. Az Érd csapatával szerződést bontó kézilabdázók is sorra találnak maguknak csapatot.

Vízilabda: A következő szezontól a VasasPlaket férfi vízilabdacsapatát támogatja az A-Híd Zrt., az OSC Újbuda eddigi névadó főszponzora. Mindezt az egyesület honlapján hoták nyilvánosságra. A dolog pikantériája mindössze az, hogy az Apáthy Endre fémjelezte cég múlt héten jelentette be, hogy kilép a bajnoki éllovas, BL-csoportját vezető OSC főtámogatói pozíciójából, így kérdésessé vált az újbudai együttesnek nemcsak a jövője, hanem az is, hogyan tudja befejezni a szezont, hogyha az egyáltalán az újraindul.  

           A Vasas elnöke Markovits László a közleményében kiemelte, hogy az új névadó szponzor csatlakozásával komolyabb lehetőségeik nyílnak majd, és bejelentette azt is, hogy a Vasas vezetőedzője az OSC eddigi trénere, Vad Lajos lesz. Ugyan a végleges játékoskeret a következő hetekben alakul ki, de a tervek szerint több válogatott vízilabdázó is a piros-kékeknél folytatja majd pályafutását. Nem lenne meglepő, hogyha ezek a vízilabdázók éppen az OSC-től érkeznének.
Az A-Híd Zrt. tulajdonosa a vlv.hunak elmondta, hogy egy plusz egy éves szerződést írtak alá a Vasassal.
       A Vasas a márciusban félbeszakított idényben az alsóházban szerepel, így biztosan nem fog olyan helyen végezni az idény végén, amely kupaindulást ér, de szabadkártyában még reménykedhet. Főleg abban az esetben, hogyha ugyan az OSC be tudná fejezni a bajnokságot, azonban nem tudná a következő szezonban vállalni a nemzetközi szereplést. 

Labdarúgás: Talán Willi Orban sem gondolta volna, de lehet, hogy még pályára léphet ebben a szezonban az RB Leipzig és a magyar válogatott védője. A hosszú ideje sérüléssel bajlódó játékos ugyan a jövő hétem megkezdheti az edzéseket Lipcsében. Ami jó hír neki, a klubjának és a magyar válogatottnak is, hiszen ugyan az Eb-pótselejtező időpontja még bizonytalan, de addig biztosan formába lendül majd Orban. 

Kézilabda: Döntött a Gyöngyös és elindul jövőre a férfi kézilabda EHF-kupában. Mint ismeretes a magyar bajnokságot múlt csütörtökön befejezettnek nyilvánította a hazai szövetség és a döntés értelmében, hiába állt jobb helyen a Gyöngyös, mégis a Csurgó léphetett volna a ki a nemzetközi porondra. A csurgóiak azonban visszaléptek a Gyöngyös javára, azonban az együttes vezetősége mégis néhány napos gondolkodás után döntött úgy, hogy vállalja a vélhetően ősszel induló új szezonban a nemzetközi kupaindulást.  

Kézilabda: Az Érd női kézilabda-csapatától távozó Tóth Gabriella és Kiss Nikolett az  EHF Kupa-címvédő Siófok KC együtteséhez igazolt. Mindkét játékos szerződése két évig szól az idei nyártól. A kényszerűségből befejezett bajnokság után az érdi klub szerződést bontott minden felnőtt játékosától, mert szponzorok hiányában a fiatalokra építik a jövő csapatát. 

Vízilabda: Pozitív lett a doppingtesztje egy magyar vízilabdázónak. A Magyar Vízilabda Szövetség tájékoztatása szerint a Magyar Antidopping Csoport (MACS) tudatta a hírt, miszerint egy sportoló - aki nem tagja a válogatottnak - pozitív mintát produkált. Az MVLSZ a jogszabálynak megfelelően az érintett játékos versenyzési engedélyét felfüggesztette. 

Korcsolyasportok: Három szakág elhalasztott világbajnokságát is végleg törölte csütörtökön a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség. A rövidpályás gyorskorcsolya vb-t március 13-15. között Szöulban, a műkorcsolya és jégtánc vb-t március 16-22. között Montrealban, a szinkronkorcsolya vb-t pedig április 3-5-én Lake Placidben rendezték volna eredetileg.