• 2024 04 25

Decemberre halasztották a férfi kézilabda BL-döntőt

Férfi BL-döntő a két ünnep között

Decemberre halasztotta a férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjét az Európai Kézilabda Szövetség, az EHF.

 

Miután a német kormány augusztus végéig meghosszabbította a tömegrendezvények tilalmát, így hiába szóltak szerdán még a sajtóhírek arról, hogy a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni döntőjét augusztus végén megrendezhetik, mindez csütörtökre okafogyottá vált. Hiszen a szervezőknek így gyakorlatilag csak kiadásaik lettek volna. Mert hiába a tévés jogok, de a csapatoknak egy üres, 20 ezres arénában kellett volna játszniuk. Mindez sportszakmai és anyagi szempontból is öngól lett volna.  

Ezért az EHF csütörtökön közleményt adott ki, amelyben a sorozat végcsatározásainak december 28-án és 29-ét adta meg, az eredeti helyszínen, Kölnben. A férfiaknál egyébként először május 30-31-re, majd onnan augusztus 22-23-ra halasztották a négyes döntőt, ez került most december végére.

    A negyeddöntőbe jutásért a MOL-Pick Szeged a címvédő északmacedón Vardar Szkopje, a Telekom Veszprém pedig a lengyel Orlen Wisla Plock együttesével találkozik. A két magyar csapat azonos ágon van, vagyis továbbjutás esetén a nyolc között egymással játszanának.

    Az EHF közleményében leszögezte, hogy továbbra is egyeztet a többi házigazdával is, így Budapesttel a női BL, míg Berlinnel a férfi EHF Kupa négyes döntőjéről. Előbbit szeptember 5-re és 6-ra, utóbbit augusztus 29-re és 30-ra halasztották már korábban.

Kérdés, hogy ezeket a terveket felülírja-e majd a koronavírussal szembeni intézkedések sora?