• 2024 04 19

Halasztások és újratervezések

A nap sporthírei - 2020.04.15.

Jövő hétre derülhet ki a nemzetközi kézilabda kupaszezon sorsa. Elhalasztották a vívó Európa-bajnokságot.

Kézilabda: A kézilabda nemzetközi kupaküzdelmeket az európai szövetség az EHF szeretné befejezni idén, hogy hogyan, arról jövő pénteken születhet döntés. A héten több lehetséges terv is napvilágot látott ez ügyben. Az EHF még márciusban kijelölte a döntők időpontjait. Ezek szerint a férfiaknál augusztus 22-23-ra, a nőknél pedig szeptember 5-6-ra halasztották a kölni, illetve budapesti rendezésű Bajnokok Ligája négyes döntőt. Eredetileg mindkettőre májusban került volna sor. Az EHF tervei szerint júniusban újra indítanák a sorozatokat, hogy eljussanak a célig. A kérdés persze, hogy melyik verzió jöhet szóba, hiszen a nőknél még egy, a férfiaknál két kört kellene megrendezni a Final Fourig.

Vívás: Ugyan Fehéroroszországban még nem állt le a sportélet, azonban az eldőlt, hogy az idei vívó Európa-bajnokságot nem rendezik meg az ország fővárosában június végén. A Minszkbe tervezett viadalnak hivatalosan nincs még új időpontja, azonban reálisan nézve itt is csak a kora ősz jöhet számításba.  

Kézilabda: Mindössze három fiatal játékos marad az Érd női kézilabdacsapatánál, azaz szinte a teljes keret kicserélődik a következő szezonra. Erről Szabó Edina a csapat vezetőedzője beszélt. A múlt héten hivatalosan is befejezett szezon után a játékosok szerződését felbontották, mivel a klub anyagi hátterében alapvető változás állt be, hiszen a város már nem kívánta tovább támogatni a korábbi szinten az egyesületet. Ezért új alapokra helyezik az egyesületet és helyi fiatalokra építik majd a jövő csapatát. A vezetőedző és segítője Rácz Mariann marad a csapatnál. 

Autó-motorsport: A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöksége a szerdai ülésén úgy döntött, hogy egy hónappal, május 31-ig meghosszabbítja a hazai versenyek megrendezésére vonatkozó tiltását. A versenynaptárt átszervezik, május 15-én újra értékelni fogják az aktuális helyzetet, és ha szükséges, további lépéseket tesznek. 

Diáksport: A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szerdán befejezettnek nyilvánította a diákolimpia 2019-20-as idényét. Az MDSZ a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás határozatlan idejű meghosszabbításával indokolta a döntést. A határozat értelmében a diákolimpia versenyei március 11-ével lezárultak, kizárólag az addig megrendezett országos döntőkben elért eredmények tekintendők érvényesnek, további eredményeket nem állapítanak meg, azaz diákolimpiai bajnok, illetve további helyezettek kihirdetésére nem kerül sor.