• 2020 06 01

Hátrányból fordítva győzött a MOL Fehérvár

A ZTE, győzelme esetén, beérheti a Paksot

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában a Debrecen és a Diósgyőr hazai pályán, a Mezőkövesd és a Fehérvár idegenben győzött.

A Diósgyőr 2-1-re legyőzte a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában szombaton. A borsodi együttes ezzel sorozatban negyedik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen.

Diósgyőri VTK-Újpest FC 2-1 (1-0)

Diósgyőr, 8376 néző, v: Erdős
    gólszerző: Ivanovszki (7.), Rui Pedro (59.), illetve Novothny (92.)
    kiállítva: Balázs (88.)
    sárga lap: Onovo (58.), Novothny (79.), Csongvai (89.)

DVTK: Danilovic - Sesztakov, Polgár, Brkovic, Vági - Márkvárt (Adukor, 84.), Rui Pedro (Molnár, 71.), Iszlai - Hasani, Ivanovszki (Tabakovic, 50.), Kiss T.

Újpest: Pajovic - Balázs, Litauszki, Risztevszki, Burekovic (Heris, 41.) - Onovo, Csongvai - Calcan (Simon, 66.), Perosevic (Koszta, 66.), Nwobodo - Novothny

    A vendégek harmatos védekezése nyomán nagyon hamar megszerezte a vezetést a Diósgyőr, amely az első félidőben többet birtokolta a labdát és veszélyesebben is futballozott. Az Újpest valamivel több mint 30 perc után mutatott először életjelet, de igazán komoly helyzetet a szünetig nem tudott kialakítani.
    Fordulás után előbb a fővárosiak szereztek egy gólt, melyet les miatt érvénytelenített a játékvezető, azután viszont egy hazai szabadrúgás-kombinációnál az újpestiek ismét bizonytalanul védekeztek, és megkapták második góljukat. A folytatásban egy újabb leshelyzetből elért gólt szerzett a lila-fehér együttes, amely az utolsó percekre emberhátrányba került, igaz, a szépítésre még így is futotta az erejéből.


A második helyezett MOL Fehérvár 4-1 arányban győzött a hazai pályán játszó Puskás Akadémia ellen. A fehérváriak a szünetben még egygólos hátrányban voltak, a második félidőben szerzett négy góllal győztek.

Puskás Akadémia FC - MOL Fehérvár FC 1-4 (1-0)

Pancho Aréna, 2015 néző, v.: Pintér Cs.
    gólszerző: Slagveer (24.), illetve Bamgboye (50.), Petrjak (59.), Nikolics (81.), Stopira (89.)
    sárga lap: Nagy Zs. (40.), Hadzsiev (43.), Van Nieff (47.), Urblík (67.), Hegedüs L. (88.), illetve Petrjak (26.), Szabó L. (91.)
    
PAFC: Hegedüs L. - Radics, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. - Urblík (Sós, 78.), Van Nieff (Favorov, 82.) - Slagveer, Plsek, Gyurcsó - Vanecek

Fehérvár: Kovácsik - Fiola, Juhász R. (Nego, a szünetben), Musliu, Stopira - Pátkai, Houri - Bamgboye (Elek Á., 65.), Kovács I., Petrjak (Szabó L., 84.) - Nikolics

    A találkozót a fehérváriak kezdték jobban, több veszélyes támadásuk volt az első negyedórában. Kiegyenlítettebb játékot hozott a folytatás és hazai vezetést: Nagy Zsolt beadását a holland Luciano Slagveer lőtte a kapuba a tizenegyes pont magasságából. A gól után is csak a Puskás Akadémiának voltak lehetőségei, de a szünetig az eredmény nem változott.
    Fordulást követően rögtön egyenlített a Fehérvár Funsho Bamgboye találatával. Nem álltak le a fehérváriak, tovább támadtak és Ivan Petrjak góljával átvették a vezetést. Hátrányba kerülve átvette a játék irányítását a felcsúti gárda, mégis a vendég együttes szerzett újabb gólt, Nikolics Nemanja közelről kotorta be a labdát a hálóba. A találkozó végén Stopira is szerzett egy közeli gólt, ezzel állította be az 1-4-es végeredményt.


Ahogy szerdán a Magyar Kupában, úgy szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában sem hozott gólt a Paks és a Budapest Honvéd mérkőzése. A kispestieket továbbra is Pisont István irányította Giuseppe Sannino vezetőedző helyett, mivel az olasz szakember érintkezhetett koronavírussal fertőzött emberrel, ezért elővigyázatosságból távol marad a csapattól.

Paksi FC-Budapest Honvéd 0-0

Paks, 1379 néző, v.: Solymosi

Paksi FC: Rácz - Poór, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. - Kecskés (Windecker, 80.), Balogh B., Szakály D. (Bertus, 62.) - Osváth, Könyves, Böde (Sajbán, 75.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Kálnoki-Kis, Kamber, Lovric - Niba, Nagy G., Gazdag, Banó-Szabó (Kesztyűs, 75.), Aliji - Lanzafame (Moutari, 78.), Ugrai (László, 85.)

    A bennmaradásért küzdő Paks kezdte jobban a mérkőzést, az első percekben két helyzetet is kihagyott, mégis a hazai kapusnak kellett először bravúrt bemutatnia, amikor Ugrai lépett ki a paksi védők között. A későbbiekben is a zöld-fehérek irányítottak, míg a kispestiek pontatlan játékuk miatt nem tudtak veszélyt teremteni. A játékrész második felében kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, de többnyire a pálya közepén zajlott a játék, egyik csapat sem tudott komoly lehetőséget kialakítani.
    A második félidő ugyanúgy paksi helyzettel kezdődött, mint az első, azonban Böde fejese pontatlan volt, így gól ezúttal sem született. A Paks hiába futballozott fölényben a későbbiekben is, nem talált kapuba, majd az első játékrészhez hasonlóan ismét kiegyenlítetté vált a küzdelem, amely ekkor többnyire mezőnyjátékkal telt helyzetek nélkül. Így négy napon belül másodszor is gól nélküli döntetlennel zárult a két stabilan védekező csapat paksi találkozója.


A Debrecen 1-0-ra győzött hazai pályán a Kisvárda ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában, szombaton.      

Debreceni VSC-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Debrecen, 2850 néző, v.: Berke     gólszerző: Varga K. (50.)     sárga lap: Varga K. (76.), Bényei (87.), illetve Lucas (83.), Sassá (91.)

DVSC: Kosicky - Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi - Haris - Szabó B. (Kundrák, 46.), Kusnyír, Szécsi (Pávkovics, 89.), Varga K. - Garba (Baráth, 79.)

Kisvárda: Dombó - Melnyik, Beriosz, Rubus, Protic - Lucas, Karaszjuk - Gosztonyi (Tischler, 75.), Bumba, Grozav (Sassá, 46.) - Viana

    Kiegyenlített küzdelmet, kevés veszélyes akciót láthatott a közönség az első félidőben. A játékrész legnagyobb helyzete a Debrecen előtt adódott: az első félóra végén Bényei lövését Dombó hatalmas bravúrral, lábbal tolta a felső lécre.     Szépségdíjas debreceni góllal kezdődött a második félidő, Varga Kevin 17 méterről lőtte ki a kisvárdai kapu bal felső sarkát. A vendégek a gól után sem tudtak igazán játékba lendülni, támadásaikban alig-alig volt veszély. A DVSC három vereséget követően szerezte meg újra a három pontot.


A harmadik helyen álló Mezőkövesd könnyed, négygólos győzelmet aratott a sereghajtó Kaposvár vendégeként.

Kaposvári Rákóczi-Mezőkövesd 0-4 (0-1)

Kaposvár, 1011 néző, v.: Csonka
    gól: Besirovic (31.), Jurina (51.), Cseri (62., 11-esből), Zivzivadze (90.)
    sárga lap: Fodor (38.), Szabó A. (61.), illetve Berecz (34.), Silye (46.)

Kaposvár: Pogacsics - Vachtler, Hegedűs D., Nagy J. (Nagy K. 37.), Fodor - Borbély, Szakály - Nagy R. (Bévárdi 54.), Pintér, Szabó A. - Ádám (Farkas 74.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas, Pillár, Karnyicki, Silye - Cseri, Besirovic, Berecz (Meszhi 68.), Jurina (Zivzivadze 84.) - Takács, Nagy D.

    A vendégek kezdték jobban a meccset és tulajdonképpen végig ők irányították a találkozót. A sereghajtó a 31. percig tudta megőrizni kapuját a góltól, akkor azonban Besirovic 17 méterről talált be. A gól nem változtatott a meccs képén, a Kaposvár a szünetig nem jelentett veszélyt.
    A fordulás után szinte rögtön egyenlíthetett volna a házigazda, Pintér azonban szabadrúgásból a felső lécet találta el. Pár perccel később pedig növelte előnyét a Mezőkövesd, majd alig negyedóra játék után végleg eldöntötte a meccset.
    A folytatásra izgalom már nem maradt, a Mezőkövesd további helyzeteket dolgozott ki, de a Kaposvár is igyekezett szépíteni. A kegyelemdöfést Zivzivadze adta meg a hazaiaknak egy kontra végén.