• 2024 04 23

Döntőbe jutott a magyar csapat a tenisz Davis-Kupában

A mai két egyest magabiztosan nyerték a magyarok

A mai napon 1-1-ről folytatódott a tenisz Davis-Kupa selejtezőjében a Magyarország-Belgium összecsapás.

Balázs Attila és Fucsovics Márton, a tegnapi szólókhoz hasonlóan, megnyerte az első játszmát, ezúttal párost alkotva. A másik oldalon két friss ember állt, Sander Gille és Joran Vliegen személyében, akik aztán megakadályozták, hogy Magyarország kerüljön előnybe a mai első egyes előtt. Két sima játszmában fordítottak és így Belgium egy lépésre került a továbbjutástól. Azonaban ezt az egy lépést nem tudta megtenni...

Balázs Attila nem sokat pihent, hiszen a páros után ő következett a Fucsovics ellen tegnap alul maradó Kimmer Coppejans ellen. A jelenleg legjobban jegyzett magyar mindössze három game-t engedett ellenfelének a két játszma alatt és kiegyenlítette a mérkőzésállást, így az utolsó egyesre maradt a döntés, vagyis a Fucsovicson múlt, a madridi szuperdöntőbe jutás kiharcolása.

A tegnap Balázs Attila ellen meccset nyerő Ruben Bemelmans rövidítésben hozta az első szettet. Fucsovics azonban jól koncentrált, rögtön az első game-ben fogasóként szerzett előnyt a folytatásban, amit a játszma végéig megtartott. Öt játszmalabda kellett az egyenlítéshez. A döntő mérkőzés döntő játszmája következett és a magyar teniszező egyre jobban jétszott Bemelmans viszonyt egyre bizonytalanabbá vált. A hazaiak kedvence kétszer is el tudta venni ellenfele adogatását, majd 5-2-nél a győzelemért és a továbbjutásért adogatthatott, és ellentmondást nem tűrő módon nullára nyerte a játékot. Magyarország győzött és tagja lesz a Davis-Kupa madridi 18 csapatos szuperdöntőjének november 23 és 29 között.

Tenisz Davis-Kupa, Debrecen, Főnix-csarnok:

Balázs Attila, Fucsovics Márton - Sander Gille, Joran Vliegen 6:3, 1:6, 4:6

Balázs Attila (76.) - Kimmer Coppejans (154.) 6:3, 6:0

Fucsovics Márton (84.) - Ruben Bemelmans (222.) 6:7 (7:9), 6:4, 6:2

Magyarország - Belgium 3-2