• 2024 04 19

A nap sporthírei - 2020. 03. 28.

Sport a kijárási korlátozás alatt

Az olimpiai új időpontja még nincs meg, de április végére az is hivatalos lesz. A magyar sportolók pedig addigra igyekeznek visszatérni a régi kerékvágásba.

Olimpia: A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) várhatóan három héten belül dönt a jövő évre halasztott tokiói ötkarikás játékok pontos dátumáról. Sajtóinformációk szerint a NOB vezetői videókonferencián egyeztettek a nemzetközi sportszövetségek vezetőivel és ígértük szerint legkésőbb április végére, de lehetőleg előbb megnevezik az tokiói nyári olimpiai új időpontját. A két lehetséges dátum a késő tavaszi (április-május), vagy a késő nyári (július-szeptember) lehet. 

Úszás: A magyar úszóválogatott tagjai a jövő hét elején két fővárosi és három vidéki helyszínen újrakezdik a közös edzésmunkát. A versenyzők a Duna Arénában, a Laky Károly Uszodában, valamint Törökbálinton, Balatonfűzfőn és Győrben folytatják a közös munkát. De természetesen csak azok, akiknek mindkét koronavírus-tesztjük negatív lett. 

Footgolf: A Nemzetközi Footgolf Szövetség a japán szervezőkkel egyeztetve úgy döntött, idén ősszel biztosan nem rendezik meg az ázsiai országban a sportág negyedik világbajnokságát és egyúttal törölték a World Tour sorozat minden versenyét május 31-ig.