• 2021 01 15

Nem fogom az elmúlt 25 év munkáját sutba vágni

Birkózók az olimpia halasztásáról

Negyedik olimpiájára készülő világbajnok birkózónk, Sastin Marianna egyáltalán nem örül annak, hogy egy évvel később lesznek a tokiói játékok; a DIGI Sport híradójának arról beszélt, hogy ezek a plusz hónapok az ő szempontjából nullára kihozhatók, de akár negatívba is átfordulhatnak. Lőrincz Tamás semmiképp nem szeretné az elmúlt 25 év munkáját sutba vágni, ezért nagyon készül, öccse, Viktor pedig reméli, plusz motivációt ad majd neki, hogy nyáron megszületik a kislánya.


Forrás: https://www.digisport.hu/42935/helyretettuek-magunkban-ezt-a-dolgot

„Pont kondizni mentünk Viktorral, mikor ezt megtudtuk. Nem a legjobb edzésünk volt, de helyretettük magunkban ezt a dolgot. Nincs más út, csak előre, úgyhogy ehhez kell majd alkalmazkodnunk. Át kell szervezni nagyon sok mindent, nagyon sok mindent át kell gondolni, aztán ebben a szellemiségben megyünk tovább” – nyilatkozta telefonon a Sport24-nek Lőrincz Tamás, akinek egy ezüstérme már van a londoni olimpiáról.

A negyedik olimpiájára készülő Sastin Marianna is már kvótásként edzett a tokiói játékokra. „Így azért most már egy kicsit, hogy aludtunk rá egyet, nem látjuk olyan sötéten a jövőt, de ugye még mindig nagyon sok a nyitott kérdés” – mondta szerdán, a NOB-döntés után egy nappal a 36 éves birkózó. „Ezzel, hogy azt mondták, nem idén lesz az olimpia, hanem jövőre valamikor, egy újabb bizonytalan helyzetet hoztak csak létre, én így gondolom”

A Lőrincz családban viszont egy dolog biztos: így már Viktor születendő gyermeke is láthatja majd az olimpián szőnyegre lépni az apukáját. „Ha normális időpontban lett volna megrendezve az olimpia, akkor az úgy történt volna, hogy én augusztus 4-én vagy 5-én birkózok, 16-án pedig megszületik a lányom. Az olimpiai felkészülésemet úgy terveztem, hogy a baba már utána fog érkezni, ez egy új helyzet lesz, amivel meg kell külön birkózni. De miért ne sikerülhetne pont így, és miért ne adhatna ez plusz erőt és motivációt? Most már így kell megoldanunk ezt a felkészülést” – fogalmazott a 29 éves, vb-ezüstérmes birkózó.

Most jön a teljes újratervezés. Hogy mikor lesz az olimpia, még kérdéses, de a pályafutásuk végéhez közeledő sportolóknál már minden egyes hónap számít. „Aki a 20-as évei elején jár, annak igazából teljesen mindegy, hogy idén vagy jövőre lesz az olimpia, hiszen annyira fiatalok, hogy bennük van még legalább három, bármelyik sportágat nézzük. Én ezt nem mondhatom el magamról, hogy három olimpia még bennem van. Számukra ezek a hónapoknak pozitív hatásuk is lehet, hiszen jobban fel tudnak készülni az ellenfelekre. Addig nekem ezek a plusz hónapok jó esetben nullára kihozhatók, de akár negatívba is átfordulhatnak” – beszélt aggodalmairól a világbajnok, 36 éves Sastin.

„A cél ugyanaz maradt, de nem tehetem meg, és nem is akarom megtenni, hogy az elmúlt 25 év munkáját, vagy az elmúlt négy évet, amit Rio óta végeztünk, azt a sok lemondás, a sok edzőtábort, amit a családom nélkül töltöttem, nem fogom mindezt sutba vágni. Hál’ istennek a családom is nagyon pozitívan áll ehhez a dologhoz, úgyhogy mindenben támogatnak, ez azért ad egy könnyebbséget, hogy még végig csináljam ezt az időszakot. Bízom benne, hogy ezt is meg fogjuk tudni oldani” – zárta szavait a 33 éves Lőrincz Tamás.