• 2024 03 28

Sportélet behúzott kézifékkel

A nap sporthírei - 2020. 03. 21.

A koronavírus-járvány továbbra is béklyóba köti a sportéletet, amely azonban nem állt meg.

Olimpia: Az olimpiai láng pénteken megérkezett Japánba, a fáklyás futás pedig a tervek szerint halad, ahogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is hajthatatlannak tűnik. Vagyis a NOB úgy tervez, hogy július 24-én Tokióban megkezdődnek a nyári ötkarikás játékok. Ezt Thomas Bach a szervezet német elnöke a The New York Timesnak adott interjújában erősítette meg. A sportvezető arról beszélt, hogy egyelőre nincs tervben a nyári olimpiai elhalasztása, mert a négy és fél hónapos intervallum alatt a játékokig még nagyon sok minden történhet. Elmondta folyamatos a kapcsolatuk a WHO-val és ugyan tudják, hogy ez az időszak nehéz a sportolóknak, de szerinte az olimpia a reményt kell, hogy jelentse mindenki számára ezekben a nehéz időkben. 

A teljes cikk itt érhető el

Vívás: 45 magyar párbajtőrvívó valamint edzőik is önkéntes karanténban vannak azok után, hogy kiderült három dél-koreai és három kínai vívónál is kimutatták a koronavírust azok közül, akik március elején részt vettek a budapesti párbajtőr Grand Prixen. A hazai küldöttség tagjai a szövetség tájékoztatása szerint mindannyian otthon tartózkodnak, jól vannak és tünetmentesek. Ezért a vírusteszt egyelőre senkinél sem indokolt.magyar párbajtőrvívó valamint edzőik is önkéntes karanténban vannak azok után, hogy kiderült három dél-koreai és három kínai vívónál is kimutatták a koronavírust azok közül, akik március elején részt vettek a budapesti párbajtőr Grand Prixen. A hazai küldöttség tagjai a szövetség tájékoztatása szerint mindannyian otthon tartózkodnak, jól vannak és tünetmentesek. Ezért a vírusteszt egyelőre senkinél sem indokolt.

Labdarúgás: A korábbi magyar szövetségi kapitány, Bernd Storck neve is szóba került a Budapest Honvédnál, mint a távozó edző Guiseppe Sannino utódja. De nagy valószínűség szerint Horváth Ferenc lesz a befutó Kispesten. A legutóbb a Haládásnál dolgozó szakvezetőnek akkor nem sikerült bent tartania a szombathelyi gárdát az elő osztályban, ennek ellenére mégis ő az esélyes a kispadra a piros-feketéknél, akiknek a szakmai munkáját egyelőre Pisont István irányítja a kényszerű szünetben.

Atlétika: Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó aggodalmát fejezte ki, hogy a koronavírus-járvány miatt jelentősen megváltozott helyzetben miként lesz képes megszerezni a kvalifikációt a tokiói olimpiára, amelyet egyelőre az eredeti időpontban akarnak megrendezni.

Baji szombaton az M1 aktuális csatornának internetes kapcsolatfelvétel segítségével elmondta: mivel egyelőre nem módosították a július 24-én kezdődő olimpia időpontját, sporttársaihoz hasonlóan kénytelenek edzésben maradni, ami viszont a korlátozó intézkedések hatására egyre nehezebbé válik, hiszen sorra zárják be a sportlétesítményeket.
        Baji egyéves kényszerpihenőt követően februárban tért vissza, miután a térdét és combját is műteni kellett, majd felépülését csonthártyagyulladás hátráltatta.