• 2024 04 20

Elhalasztják a budapesti úszó Európa-bajnokságot

Bizonytalan időpont

Európában a koronavírus miatt kialakult helyzetre, az utazási szankciókra, valamint az európai országok által bevezetett más intézkedésekre tekintettel a LEN Büró arra a döntésre jutott, hogy a 2020-as Európa-bajnokságot, a LEN Kongresszust és a Masters Európa-bajnokságot elhalasztja. Az említett eseményeket várhatóan augusztusban rendeznék meg, a dátumot azonban csak május végén vagy június elején véglegesítené a LEN.

Paolo Barelli, a LEN elnöke egyetértett az Európa-bajnokság Szervező Bizottságának azon javaslatával, hogy a koronavírus-járvány miatt a versenyt az eredeti időpontnál (május 11-24.) később rendezzék meg. Ezek után a LEN Büró – elektronikus szavazással – az események elhalasztása mellett döntött.

 A LEN elnöke, Paolo Barelli közölte: „A legfontosabb partnerekkel történő egyeztetés után egy alternatív dátumot jelöltünk ki, ez alapján az Eb tervezett új időpontja augusztus 17-30. Jelen helyzetben igen nehéz előre tervezni, ezért a magyar szervező bizottsággal abban állapodtunk meg, hogy az esemény időpontját május végén vagy június elején véglegesítjük.”

 Barelli hozzátette, ha a helyzet nem javul Európában az elkövetkezendő hónapokban, úgy a LEN fontolóra veszi az Eb 2021-re történő halasztását. „A prioritás az, hogy a sportolók egészségét megvédjük, illetve a legjobb körülményeket biztosítsuk a versenyzéshez tökéletesen biztonságos környezetben. Az Európa-bajnokság a sportágaink igazi ünnepe, amelyhez a magyar szervezők rendre kitűnő körülményeket garantálnak” – mondta a LEN elnöke.

 A LEN tisztújító Kongresszusa és a Masters Európa-bajnokság a vizes Eb-vel együtt szerepel a programban, a végleges időpontjukról szintén május végén születhet döntés.

Fentiek alapján a Szervező Bizottság a LEN Európa-bajnokság jegyvásárlását a mai naptól mindaddig felfüggeszti, amíg nincs meg a versenyek új dátuma. Ekkor a korábban az eseményre jegyet váltott belépők az új menetrend szerint lesznek érvényesek, így pl. az eredetileg a május 16-i (szombat) úszódöntőkre szóló jegyek a módosított időpont hatodik versenynapjának úszódöntőire, ugyanazon versenyszámokra, ugyanazon szektor/sor/székszámra lesznek felhasználhatóak.

 Mindazon jegytulajdonosoknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak majd ellátogatni az új időpontra kijelölt versenyekre, az esemény hivatalos jegyértékesítő partnere, az Eventim visszatéríti a jegyek (banki jutalékkal csökkentett) árát. Ezen igényüket a végleges dátum kihirdetését és a jegyértékesítés újraindítását követően a jegyvásárlók az info@tex.hu elérhetőségen tudják majd jelezni.