• 2024 04 19

Kialakult a négyes döntő mezőnye

A két tavalyi döntős is ott van a négy között

Az utolsó nem zárt kapus mérkőzéseket rendezték szerdán a labdarúgó Magyar Kupában. a Negyeddöntők meglepetése, hogy nem történt meglepetés.

Hiába győzött hazai pályán 2-0-ra a ZTE a negyeddöntő első találkozóján, a tavalyi győztes MOL Fehérvár FC egy félidő alatt eldöntötte a továbbjutás sorsát a visszavágón. 1700 néző láthatta Székesfehérváron, ahogy Hodzic, Bamgboye, majd Houri is betalált a vendégek kapujába. Fél óra után így már a házigazda volt a továbbjutó, amely még két gólt rúgott a második félidőben is. Hodzic majd Nikolics góljai után alakult ki az 5-0-ás végeredmény. A fehérváriak úgy tűnik a bajnokság helyett már a kupára koncentrálnak inkább, a ZTE pedig folytathatja menekülését a kiesés elől. Persze ennél sokkal jobb játékkal. 

A másik tavalyi döntős, a Budapest Honvéd kényszerből Szegedn játszott, és hiába volt ingyenes a Paks elleni kupavisszavágó, de így sem érte el a nézők száma az ezret. De a piros-feketékre jó hatással volt, hogy az önkéntes karatén után visszatért Sannino mester a kispadra, amelyet győzelemmel hálált meg a csapat. Gazdag az első, míg Kamber a második félidőben rúgott góljával az első meccs gólnélküli döntetlene után továbbjutott a Honvéd.

Mezőkövesden rendezték a legizgalmasabb meccset. A Puakás Akadémia ugyanis az otthon összeszedett 1-0-ás vereségét egalizálta Gyurcsó góljával a második félidő elején. Sokáig úgy tűnt, hogy hosszabbítás dönt majd a továbbjutásról, de végül nem lett ráadás, hiszen Pilár a 89. percben egyenlített, amivel a Mezőkövesd jutott tovább.

Az már a sorsolás után eldőlt, hogy lesz másodosztályú együttes a négy között, hiszen az MTK-t és a Dorogot egymásnak rendelte a sors. Az első találkozó után pedig az tűnt biztosnak, hogy idegenbeli siker után a hungária körúti gárda lesz majd ott az elődöntőben. Nos a kék-fehérek nem cáfolták meg a papírformát, hiszen az idegenbeli 1-0-ás sikerük után Cseke, Kanta büntetőből szerzett, valamint Prosser gólja után 3-0-ra győztek és jutottak a negyeddöntőbe. 

Az esti sorsolás után pedig az is eldőlt, hogy még meismétlődhet a tavalyi döntő. Hiszen a Budapest Honvéd az MTK, míg a MOL Fehérvár a Mezőkövesddel játszik majd a fináléba kerülésért.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Budapest Honvéd-Paksi FC 2-0 (1-0)
Tj.: a Budapest Honvéd, 2-0-s összesítéssel.
Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Továbbjutott: a Mezőkövesd Zsóry FC, 2-1-es összesítéssel.
MTK Budapest (II. osztályú)-Dorogi FC (II.) 3-0 (2-0)
Tj.: az MTK Budapest, kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel.

MOL Fehérvár FC-ZTE FC 5-0 (3-0)
Tj.: a MOL Fehérvár FC, 5-2-es összesítéssel.

Az elődöntő párosítása
MTK Budapest (II.)-Budapest Honvéd
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC

Az első mérkőzéseket április 14-én és 15-én, a visszavágókat pedig egy héttel később játsszák.