• 2024 03 28

Kilenc gólos előny idegenben

Egy félidőnyi remeklés elég volt a továbbjutáshoz

A címvédő Siófok KC 38-29-re győzött a török bajnok Kastamonu Belediyesi GSK otthonában vasárnap a női kézilabda EHF Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Női EHF-Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Kastamonu Belediyesi GSK (török)-Siófok KC 29-38 (12-24)

A Kastamonu két magyar csapat ellen is bizonyította képességeit, ősszel a selejtező harmadik fordulójában a Vác együttesét, február elején pedig a csoportkörben a Debrecent búcsúztatta az EHF Kupában. A címvédő azonban már egy félidő után gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást az elődöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. Gólzáporral indult a találkozó, öt perc után már tíz gól esett. Ekkor még egyenlő elosztásban. Aztán fokozatosan lépett el a Siófok egyrészt ritkán láthatóan hatékony támadásbefejezésének, és a két kapus közti különbségnek. Míg Szikora remekelt a magyar kapuban, addíg egy mérkőzésre elegendő gól esett a másik oldalon. A félidőre már eldőlt a mérkőzés, a címvédő neve mellett kétszer annyi gól állt mint hazai oldalon. A folytatásban nem is koncentráltak annyira a Balaton-partiak így a közte tizenkettőből kilenc lett, ami vélhetően továbbjutást érő előny a Siófok számára a hazai visszavágó előtt. (fotó: siofokkc.hu)

A két edző egyformán látta a találkozót:

Hakan Günal (Kastamonu - edző): Az első játékrészben nem tudtunk mit kezdeni a vendégekkel, klasszis kézilabdát mutattak. A szünetben változtattunk a felállásunkon, és megbeszéltük, hogy a mérkőzésnek még nincs vége. Aminek örülök, hogy a fordulást követően nagyobb csatára tudtuk késztetni ellenfelünket. Minden tiszteletem az övék, nagyon jó és hatékony csapatot alkotnak.

Tor Odvar Moen (Siófok KC - edző): Ez egy olyan találkozó volt, melyet már az első félidőben el lehetett dönteni. Komoly játékot és magas sebességi fokozatot mutattunk ellenfelünknek. A folytatásban viszont kiengedtünk, de így is örülök a látottaknak és az eredménynek. A hazai csapat előtt viszont megemelem a kalapomat, hiszen ekkora hátrányban sem adták fel. Sem a pályán, sem pedig a lelátón. Nagyszerű szurkolóik vannak, akik végig buzdították a csapatukat.