• 2024 04 27

Remek magyar eredmények a toruni atlétikai versenyen

Országos csúcsbeállítás 60 női gáton, és további egyéni rekordok

A lengyelországi Torunban zajló fedettpályás atlétikai versenyhétvége jobbnál jobb magyar eredményeket hozott. Köztük egy országos csúcsbeállítást.

Kozák Luca a hét elején Düsseldorfban 8.01-el lett ötödik a a 60m gátfutás döntőben. A fedettpályás sorozat toruni állomásán ezt az időeredményt egy századdal túlszárnyalva lett döntős, ahol tovább javult és 7.97-el, vagyis saját országos csúcsát beállítva egy hellyel közelebb került a dobogóhoz. 

Szűcs Valdó a férfiak hasonló számában ugyancsak a németországi versenyen kezdte a csúcsdöntést, akkor 7.62-vel lett harmadik, vagyis egyéni rekordja hozta a bronzérmet számára. Torunban a 7.59 századmásodperces új csúcsa a negyedik helyre volt elég. Ám ideje az idei világranglista hatodik helyére repítette. (a videón a hatos pályán fut a magyar gátas)

Ezzel még nincs vége a magyar atléták remeklésének. A távolugró Nguyen Anasztázia 6.50 m-es eredményével szintén a negyedik lett, úgy, hogy az egy hete elért egyéni rekordján javított hat centimétert. 

Világcsúcs is született a versenyen, a svéd Armand Duplantis a rúdurás új rekordere, 6.17-el. (a csúcsdöntés a másik videón)