• 2024 04 25

Megnyerte az olimpiai selejtezőt a magyar válogatott!

Nottingham-ben győzték le a mieink a briteket

A jégkorong olimpiai selejtező-sorozat nottinghami első körében Nagy-Britannia-Magyarország döntőt rendeztek, ahol a vendég magyar válogatott magabiztos győzelmet aratott

A magyar válogatott erre a napra készült. A nottinghami csoportküzdelmek első két mérkőzése, az észtek és a románok elleni összecsapás csak felkészülés volt a vasárnapi, britek elleni döntőre. Az első harmadot a magyarok kezdték jobban és rendre tesztelték a hazai kapust, sőt egy emberelőny is lendületben tartotta a mieinket. Miután a britek átvészelték az első tíz percet kiegyenlítetté vált a játék. A második húsz percben elején egy áthúzódó embereőnyből megszerezte a vezetést a magyar válogatott Stipsicz révén. A hazaiak próbálkoztak az egyenlítéssel, de nem volt átütőerő a játékukban, és Rajna is stabilan állt a kapuban. Sőt, a harmad derákán jött a hidegzuhany, megduplázták előnyüket a mieink. Stipsicz most előkészített, Erdély Csanád volt a befejező. 2-0 ide. Ellenállhatatlan volt a magyar válogatott ekkor, elég csak a statisztikára nézni, a kapuralövés 22-6 volt a vendégeknek a középső játékrészben. A dudaszó előtt összeszedtek egy kiállítást a magyarok, felkínálva egy lehetőséget a hazaiaknak szépítésre. A záróharmad elején be is igazolódott, amitől tartottunk, szépítettek a britek. A következő percekben megnőtt a nyomás a magyar kapura, de Rajna állta a sarat. Öt perc után kijöttek a mieink a szorításból és kisvártatva visszaállították a két gól különbséget. Hári köszönt be egy "magánszám" végén, a kaput többször megkerülve várta ki a megfelelő pillanatot a lövésre. Továbbra is erölködtek a vendéglátók, a magyar válogatott pedig magabiztosan tartotta az előnyt. Egészen az utolsó tíz perc kezdetéig, mert akkor tovább növelte azt, Sofron lepte meg Bowns kapust. A mérkőzés egy magyar emberhátránnyal zárult, de hiába hozta le kapusát a hazai csapat, ma este nem volt esélye a mieink ellen. Magyarország jutott az olimpiai selejtező augusztus végén esedékes utolsó körébe. A rigai négyes torna első helyezettje jut ki a 2022-es olimpiára, a mieink ellenfelei a hazigazda letten kívül, a francia és az olasz válogatott lesz.

Jégkorong olimpiai selejtezőtorna, első kör, Notthingam, Nagy-Britannia, 3. forduló:
Nagy-Britannia - Magyarország 1-4 (0-0, 0-2, 1-2)

gólszerzők: Stipsicz 21'', Erdély 32', Hári 46', Sofron 52' illetve Myers 41'

A magyar válogatott nottinghami kerete

Kapusok: Rajna Miklós (DVTK Jegesmedvék Miskolc), Arany Gergely (FTC-Telekom), Kornakker Dániel (Hydro Fehérvár AV19)
Védők: Stipsicz Bence, Szabó Bence (Hydro Fehérvár AV 19), Garát Zsombor, Pozsgai Tamás, Macaulay Scott (MAC Újbuda), Kiss Dániel, Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék Miskolc)
Támadók: Tóth Richárd, Nagy Gergő (FTC-Telekom), Hári János (Red Bull Salzburg (AUT)), Sarauer Andrew, Erdély Csanád, Szita Donát, Kóger Dániel (Hydro Fehérvár AV19)
Sofron István, Terbócs István (MAC Újbuda), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék Miskolc), Benk András (UTE), Csányi Karol (HK Nitra (SK)), Papp Kristóf (Des Moines Buccaneers (USA))

A stáb

Tolvanen Jarmo Szövetségi kapitány
Majoross Gergely Másodedző
Fodor Szabolcs Másodedző
Farkas Tamás Kapusedző
Szilassy Zoltán Videóedző
Dr. Rybaltovszki Henrik Csapatorvos
Bors Attila Fizioterapeuta
Antal Dénes Fizioterapeuta
Nagy József Felszerelésmenedzser
Szilágyi Levente Csapatvezető
Imre Lajos Csapatvezető