• 2024 04 25

A Siófok veretlenül a nyolc között!

Sima győzelem után csoportelső a címvédő

A tegnapi nagyüzem után mára is maradt érdekeltség a nemzetközi kézilabda kupákban. Először a női EHF-Kupa címvédője, a Siófok KC lépett pályára.

Az eddig pont nélkül álló román Magura Cisnadie elleni mérkőzéssel zárta a csoportkört a magyar bajnokság harmadik helyezettje, és győzelmével bebiztosította csoporttelsőségét az EHF-Kupa B csoportjában. Annak ellenére sima győzelem lett a vége, hogy az első félidő feléig vezetett a vendég csapat az álmosan kezdő Balaton-partiak ellen. A fordulat 7-5-ös román vezetés és siófoki időkérés után jött el, amikor a jobban koncentráló hazaiak háromgólos előnyt szorgoskodtak össze a szünetig. A második harminc perc már nem hozott izgalmakat, a vendéglátó állva hagyta ellenfelét és összességében fölényes győzelmet aratott. A kiegyensúlyozott csapatjáték eredményeként hárman is, Such, Kobetis és Aoustin hat góllal zártak a csoportkör utolsó hatvan percét.

Női EHF-Kupa, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, B csoport:
Siófok KC-CS Magura Cisnadie (román) 34-22 (15-12)

Az Érd csapatának győznie kellett az utolsó fordulóban a továbbjutáshoz, de házigazdaként 24-24-es döntetlent játszott a román Gloria Bistrita csapatával a női kézilabda EHF Kupa csoportkörében vasárnap, így nem jutott tovább a negyeddöntőbe. A ki-ki mérkőzésekre jellemző idegesség uralkodott a pályán, de főleg hazai oldalon. Szabó Edina időkéréssel próbálta nyugtatni csapatát, nem sok sikerrel. A két csapat első mérkőzésén is döntetlen született és most sem tudott tartós előnyt szerezni egyik csapat sem, a szünetben is egyenlő volt az állás. A második félidő sem hozott változást, a hajrá is döntetlen állásról indult, ám amikor az Érd vezetést szerzett az utolsó percben, közel került a továbbjutáshoz. Azonban négy másodperccel a dudaszó előtt szabaddobáshoz jutott a Bistrita, és ugyan minimális ideje volt rá, mégis egyenlíteni tudott, ezzel a maga javára eldöntve a két csapat továbbjutásért folytatott küzdelmét. Az érdiek két győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel a C csoport harmadik helyén végeztek.

Női EHF-kupa,  6. (utolsó) forduló, C csoport:
Érd HC - CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud (román) 24-24 (12-12)