• 2024 04 24

Magyar csapatok kézilabda kupaszombatja

Bajnokok Ligája és EHF-kupa férfi és női szinten egyaránt

Győztes meccsek minden sorozatban a magyar kézilabda kupacsapatok részéről a hétvége első napján.

A címvédő Győri Audi ETO KC nélkülözte ugyan Grimsböt és Görbiczet, azonban így is nagyon biztosan győzött a női kézilabda Bajnokok Ligájában 29-20-ra a román Ramnicu Valcea vendégeként, a középdöntő harmadik fordulójában. A mezőny legeredményesebb játékosa Kristiansen volt kilenc góllal, a Győr továbbra is veretlen, következő meccsét február 23-án a francia Brest Bretagne otthonában játsza majd.

     női Bajnokok Ligája, középdöntő, 3. forduló, 2. csoport:
SCM Ramnicu Valcea (román)-Győri Audi ETO KC 20-29 (6-10)

A Ferencváros 35-31-re kikapott az orosz Rosztov-Don csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában, ezzel a zöld-fehérek utolsó helyen állnak a csoportjukban. 

 középdöntő, 3. forduló, 1. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don (orosz) 31-35 (14-19)

A férfi BL-benTelekom Veszprém 31-24-re győzött a portugál FC Porto otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában. A Veszprém legeredményesebb játékosa a montenegrói Vuko Borozan volt hét góllal, a szlovén Dragan Gajic hatszor talált be. A mezőny legjobbja a vendégek szerb kapusa, Vladimir Cupara volt.
    A nyolc győzelemmel és három vereséggel álló veszprémiek szerdán a német THW Kiel otthonában folytatják szereplésüket a BL csoportkörében.

 férfi BL, csoportkör, 11. forduló, B csoport:
FC Porto Sofarma (portugál)-Telekom Veszprém 24-31 (9-14)  

A MOL-Pick Szeged házigazdaként 26-26-os döntetlent játszott a dán Aalborg csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, szombaton. A házigazda négy hat másodperccel a végső dudaszó előtt egyenlített ki Dean Bombac.  

    Eredmény, csoportkör, 11. forduló, A csoport:
MOL-Pick Szeged - Aalborg HB (dán) 26-26 (13-15)

A Győrben vendégeskedő Tatabánya 26-25-re legyőzte a spanyol BM Logrono La Rioja csapatát a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének első fordulójában. A mezőny legeredményesebb játékosa Ancsin Gábor volt hat góllal, Vladimir Vranjes ötször, Borzas Uros négyszer talált be. A La Rioja magyar válogatott balátlövője, Ligetvári Patrik négyszer volt eredményes. A Tatabánya csütörtökön a német Füchse Berlin otthonában folytatja szereplését 

   Férfi EHF-kupa, csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Grundfos Tatabánya KC-BM Logrono La Rioja (spanyol) 26-25 (15-11)