• 2024 04 16

Hosszabbításban győzött a magyar válogatott

A vártnál szorosabb mérkőzésen vannak túl a mieink Románia ellen

Második mérkőzésén Románia ellen lépett jégre szombaton a magyar jégkorong válogatott a Nottingham-ben zajló olimpiai selejtezőtornán.

Az utóbbi években javuló formát mutató román válogatott kezdte jobban a mérkőzést. Még fél perc sem telt el, amikor Terbócs költözött a büntetőpadra, mindössze 10 másodperc múlva azonban már jöhetett is vissza. Románia gyors gólja után Sarauer másfél percig hagyta örülni az ellenfelet, Galanisz passzából egyenlített. Így két perccel a kezdő sípszó után már mindkét oldalon zörgött a háló. Aztán a dudaszóig már nem, egy-egy emberelőny itt is ott is és kétszer annyi magyar kapuralövés az első harmad mérlege. A középső játékrészben tovább nőtt a mieink fölénye, Arany kapuja kevés alkalommal forgott veszélyben. Hiába azonban a nagy nyomás a román kapun, ez a fölény meddőnek bizonyult, a kapu előtt rendre hiányzott a kellő öszpontosítás a magyarok játékából. A gól nélküli második 20 perc után egy áthúzódó román kiállítással kezdődött a záróharmad, de az kihasználatlan maradt. Aztán az ötödik percben sikerült Papp Kristófnak megtörni a jeget, megszületett a régóta érlelődő magyar vezetés. A gól után viszont a románok átvették az irányítást, talán a mieinket túlzottan megnyugtatta az előny megszerzése, és a erőfeszítéseik sikert hoztak. Éppenhogy elkezdődött az utolsó öt perc, amikor egyenlíteni tudtak. Azazhogy hosszabbításra mentették a mérkőzést. A túlóra 15 másodpercig tartott, Erdély Csanád tett igazságot, a mérkőzésen szinte végig fölényben lévő magyar válogatott számára megszerezte a megérdemelt győzelmet. Holnap a házigazda britek ellen az olimpiai selejtező következő körébe való továbbjutás a tét. 

Jégkorong olimpiai selejtezőtorna, első kör, Notthingam, Nagy-Britannia, 2. forduló:
Magyarország-Románia 2-2 (1-1, 0-0, 1-1)

gólszerzők: Sarauer 2', Papp 45', Erdély 61', illetve Tranca 1', Butochnov 56'

A magyar válogatott nottinghami kerete

Kapusok: Rajna Miklós (DVTK Jegesmedvék Miskolc), Arany Gergely (FTC-Telekom), Kornakker Dániel (Hydro Fehérvár AV19)
Védők: Stipsicz Bence, Szabó Bence (Hydro Fehérvár AV 19), Garát Zsombor, Pozsgai Tamás, Macaulay Scott (MAC Újbuda), Kiss Dániel, Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék Miskolc)
Támadók: Tóth Richárd, Nagy Gergő (FTC-Telekom), Hári János (Red Bull Salzburg (AUT)), Sarauer Andrew, Erdély Csanád, Szita Donát, Kóger Dániel (Hydro Fehérvár AV19)
Sofron István, Terbócs István (MAC Újbuda), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék Miskolc), Benk András (UTE), Csányi Karol (HK Nitra (SK)), Papp Kristóf (Des Moines Buccaneers (USA))

A stáb

Tolvanen Jarmo Szövetségi kapitány
Majoross Gergely Másodedző
Fodor Szabolcs Másodedző
Farkas Tamás Kapusedző
Szilassy Zoltán Videóedző
Dr. Rybaltovszki Henrik Csapatorvos
Bors Attila Fizioterapeuta
Antal Dénes Fizioterapeuta
Nagy József Felszerelésmenedzser
Szilágyi Levente Csapatvezető
Imre Lajos Csapatvezető