• 2024 04 25

Hári vezérletével győzött a magyar válogatott

Magyar mesterhármassal indult a jégkorong olimpiai selejtező

Észtország ellen kezdte az olimpiai selejtező sorozat első állomását a férfi jégkorong válogatott.

Azt előzetesen borítékolni lehetett, hogy a házigazda britek elleni vasárnapi mérkőzés dönt majd a továbbjutásról Notthinghamben. Azonban addig Észtország és Románia ellen bizonyítani kell, hogy erdemes a magyar válogatott a továbbjutás kiharcolásának a lehetőségére. 

A nyitomérkőzésen aztán nem adott okot Jarmo Tolvanen együttese az izgalomra, gyakorlatilag az első veszélyes helyzetéből vezetést szerzett a magyar válogatott Hári révén. Majd a második harmadban, miután kivédekeztek egy emberhátrányt az első létszámfölényes szituációjukból tovább növelték előnyüke a mieink. Pillanatnyi védelmi megingás és egy nagyszerű egyéni teljesítmény végén szépítettek az észtek, de nem sokáig tartott a szorosabb állás, Hári önmaga és csapata harmadig góljával visszaállította a kétgólos különbséget. A záró harmadban sem vettek vissza a mieink a tempóból, Csányi is betalált, így a magyar válogatott sima győzelemmel tette meg az első lépést a vasárnapi derbi felé. 

Jégkorong olimpiai selejtezőtorna, első kör, Notthingam, Nagy-Britannia, 1. forduló:
Magyarország-Észtország 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

gólszerzők: Hári 10', 27', 32', Csányi 57', illetve Lodeikin 30'

A magyar válogatott nottinghami kerete

Kapusok: Rajna Miklós (DVTK Jegesmedvék Miskolc), Arany Gergely (FTC-Telekom), Kornakker Dániel (Hydro Fehérvár AV19)
Védők: Stipsicz Bence, Szabó Bence (Hydro Fehérvár AV 19), Garát Zsombor, Pozsgai Tamás, Macaulay Scott (MAC Újbuda), Kiss Dániel, Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék Miskolc)
Támadók: Tóth Richárd, Nagy Gergő (FTC-Telekom), Hári János (Red Bull Salzburg (AUT)), Sarauer Andrew, Erdély Csanád, Szita Donát, Kóger Dániel (Hydro Fehérvár AV19)
Sofron István, Terbócs István (MAC Újbuda), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék Miskolc), Benk András (UTE), Csányi Karol (HK Nitra (SK)), Papp Kristóf (Des Moines Buccaneers (USA))

A stáb

Tolvanen Jarmo Szövetségi kapitány
Majoross Gergely Másodedző
Fodor Szabolcs Másodedző
Farkas Tamás Kapusedző
Szilassy Zoltán Videóedző
Dr. Rybaltovszki Henrik Csapatorvos
Bors Attila Fizioterapeuta
Antal Dénes Fizioterapeuta
Nagy József Felszerelésmenedzser
Szilágyi Levente Csapatvezető
Imre Lajos Csapatvezető